20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

23 εκατομμύρια άνθρωποι ένιωσαν τη δόνηση των 4,8 Ρίχτερ

Ειδήσεις Ελλάδα

Περίπου 23 εκατομμύρια άνθρωποι ένιωσαν, έστω και ανεπαίσθητα τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με το CNN – η δόνηση που έγινε αισθητή από το Μέιν, το Νιου Χαμσαϊρ έως το Βερμόντ και το Νιου Τζέρσεϊ – προκάλεσε μεγάλη ανησυχία σε 300.000 ανθρώπους ενώ ισχυρά την ένιωσαν τουλάχιστον 9.000 άνθρωποι, ιδιαίτερα στο Νιου Τζέρσεϊ, όπως αναφέρει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο. 

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη με αντικείμενο τον πόλεμο στο Ισραήλ. 

Η αίθουσα άρχισε να δονείται στη διάρκεια ομιλίας αξιωματούχου με τους παριστάμενους να κοιτούν τρομοκρατημένοι ο ένας τον άλλον ενώ ο προεδρεύων ακούγεται να διακόπτει τη συζήτηση και να ζητά ψυχραιμία.  

Στο Νιου Τζέρσεϊ βίντεο από κάμερα ασφαλείας σπιτιού δείχνει έναν σκύλο να αντιλαμβάνεται τον επικείμενο σεισμό δευτερόλεπτα πριν συμβεί – ο ήχος της δόνησης είναι έντονος ενώ ο κάτοικος ακούγεται τρομοκρατημένος μέσα από δωμάτιο του σπιτιού. 

JUST IN – A new video from a New Jersey home shows the house shaking strongly during an earthquake, with the family dog sensing it a few seconds before (Credits: @OBrien64) pic.twitter.com/CfcxhucafX

— Insider Paper (@TheInsiderPaper) April 5, 2024

Πολλοί άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους, ωστόσο οι αρχές προειδοποίησαν ότι θα πρέπει να γίνεται κλήση για βοήθεια μόνον εάν υπάρχει πραγματική ανάγκη – ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς δήλωσε πως δεν υπάρχουν αναφορές για σημαντικές ζημιές σε υποδομές ή τραυματισμούς και κάλεσε τους νεοϋρκέζους να «επιστρέψουν στη φυσιολογική τους δραστηριότητα. 



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό