16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

2.2 δισ. χρήστες παγκοσμίως χρησιμοποιούν συσκευές της Apple

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Apple ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2024 – το τρίμηνο που έληξε στις 30 Δεκεμβρίου 2023 – και παρουσίασε έσοδα 119,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κέρδη 33,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 2%, ενώ τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 13% σε ετήσια βάση.

Το iPhone παρέμεινε ο μεγαλύτερος συντελεστής εσόδων της Apple με 69,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι υπηρεσίες της Apple που περιλαμβάνουν υπηρεσίες όπως το Apple Music, το TV+, το iCloud και το App Store σημείωσαν νέο ιστορικό υψηλό εσόδων ύψους 23,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι κατηγορίες wearables, home και τα αξεσουάρ κατέγραψαν 11,9 δισεκατομμύρια δολάρια, τα έσοδα από τα Mac παρέμειναν σταθερά στα 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το iPad έπεσε μόλις στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια από 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο – μια πτώση 25% σε σχέση με πέρυσι – πιθανότατα επειδή δεν είδαμε κάποιο νέο μοντέλο μέσα στο 2023.

Η Αμερική ήταν η ισχυρότερη αγορά της Apple με 50,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρές πωλήσεις, ακολουθούμενη από την Ευρώπη (30,4 δισεκατομμύρια δολάρια) και την Κίνα (20,8 δισεκατομμύρια δολάρια). Η Apple ανακοίνωσε με υπερηφάνεια ότι διαθέτει πλέον μια βάση χρηστών 2,2 δισεκατομμυρίων ενεργών συσκευών παγκοσμίως. Ο CEO, Tim Cook, αναφέρθηκε στη δέσμευση της Apple για πρωτοποριακή καινοτομία την παραμονή της κυκλοφορίας του Apple Vision Pro στις ΗΠΑ.

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, η Apple ανακοίνωσε πάνω από 600 νέες εφαρμογές και παιχνίδια για το Vision Pro, το οποίο είναι ήδη συμβατό με πάνω από 1 εκατομμύριο εφαρμογές και παιχνίδια που είναι διαθέσιμα για το iPad. Ωστόσο, ο κατάλογος δεν περιλαμβάνει για την ώρα δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Netflix, το Spotify και το YouTube.

[Apple]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό