23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

12χρονη επιτέθηκε με μαχαίρι σε δασκάλα μέσα στο μάθημα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα τρομακτικό περιστατικό βίας έλαβε χώρα σε δημοτικό σχολείο της Ρεν, στη Δυτική Γαλλία, όταν την Τετάρτη το πρωί, μια 12χρονη μαθήτρια κινήθηκε απειλητικά εναντίον της δασκάλας των αγγλικών κραδαίνοντας ένα μαχαίρι.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από τον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV, η μαθήτρια της 5ης δημοτικού σηκώθηκε από το θρανίο της την ώρα του μαθήματος των αγγλικών και κινήθηκε απειλητικά με το αιχμηρό αντικείμενο που είχε φέρει από το σπίτι της εναντίον της νεαρής εκπαιδευτικού.

Μόλις έγινε αντιληπτή, η δασκάλα βγήκε από την αίθουσα και άρχισε να τρέχει με την μαθήτρια να την κυνηγάει και να της φωνάζει. Η μαθήτρια αφοπλίστηκε σε διάδρομο του σχολείου από εργαζόμενους.

Έρευνα για τα αίτια

Όπως αναφέρει ο διευθυντής του σχολείου σε μήνυμα που εστάλη στους γονείς των υπόλοιπων μαθητών, το κορίτσι συνελήφθη από την αστυνομία ενώ παράλληλα η εισαγγελία της Ρεν ξεκίνησε ποινική έρευνα. Οι γονείς της νεαρής κοπέλας συνελήφθησαν και ανακρίνονται.

Ο εισαγγελέας της Ρεν τονίζει ότι το κορίτσι είχε έρθει στο μάθημα με «προφανή πρόθεση να σκοτώσει τη δασκάλα των αγγλικών». Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην πρώτη κατάθεσή της στους αστυνομικούς, η μαθήτρια ήθελε να εκδικηθεί τη δασκάλα της που της είχε κατάσχει το smartphone κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

«Έχει γίνει ήδη μια φορά στο Αράς, θα κάνω το ίδιο. Θέλω να σκοτώσω κάποιον» φαίνεται να δήλωσε η ανήλικη στους αστυνομικούς.

Καμία ένδειξη ριζοσπαστικοποίησης

Λίγους μήνες μετά τον θάνατο του δασκάλου Dominique Bernard, ο οποίος δολοφονήθηκε από έναν άνδρα που κατηγορήθηκε για ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση, δεν έχει προκύψει ακόμη κανένα στοιχείο ριζοσπαστικοποίησης ή ισλαμισμού από το προφίλ της του ανήλικου κοριτσιού. Ωστόσο, αυτά τα πρώτα στοιχεία δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την έρευνα.

Όλα τα μαθήματα διακόπηκαν και η δασκάλα απομακρύνθηκε με κλάματα, σύμφωνα με το Ouest-France. Ένα δωμάτιο ακρόασης θα δημιουργηθεί για τη φροντίδα των μαθητών και του προσωπικού.

Από την πλευρά της, η ανήλικη μαθήτρια τελεί υπό κράτηση από την ασφάλεια ανηλίκων της Ρεν. Πρόκειται για μέτρο καταναγκασμού που προορίζεται ειδικά για ανηλίκους κάτω των 13 ετών. Το μέτρο αυτό ισχύει για περίοδο δώδεκα ωρών και μπορεί να ανανεωθεί μόνο μία φορά. Ένας γιατρός έκρινε ότι η κατάσταση της υγείας της μαθήτριας απαιτεί τέτοιου είδους κράτηση ενώ θα της γίνουν περεταίρω εξετάσεις για την ψυχολογική της κατάσταση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό