23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

11 Οκτωβρίου τα αποκαλυπτήρια της νέας BMW M2

Ειδήσεις Ελλάδα

Η BMW ετοιμάζει πυρετωδώς την επόμενη γενιά της M2, η οποία βρίσκεται προ των πυλών, καθώς σήμερα έγινε γνωστό ότι τα επίσημα αποκαλυπτήρια της είναι προγραμματισμένα να γίνουν στις 12 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, το λανσάρισμα του μοντέλου θα γίνει τον Απρίλιο του 2023, με τη νέα M2 να είναι το τελευταίο M μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης χωρίς κάποια ηλεκτρική υποβοήθηση. Πιο συγκεκριμένα, οι μέχρι σήμερα πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτω από το καπό θα υπάρχει ο κινητήρας και τα φρένα της M4, ενώ θα δανειστεί από τη μεγαλύτερη σπορ “αδερφή” και το xDrive σύστημα τετρακίνησης.

Το γερμανικό σπορ μοντέλο θα κινείται από 3,0-λιτρο (S58) twin-turbo κινητήρα, που θα αποδίδει 420-455 άλογα με 550 Nm ροπής. Αυτός θα συνδυάζεται είτε με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο, είτε με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με την κίνηση να στέλνεται στον πίσω άξονα, μέσω ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου ενεργού M διαφορικού.

Τα 0-100 χλμ/ώρα θα είναι σε θέση να τα κάνει σε περίπου 4 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα σχεδόν 285 χλμ/ώρα. Διαθέτει ζάντες 19″ ή 20″, οροφή από ανθρακονήματα, M carbon bucket καθίσματα οδηγού και συνοδηγού.
Η νέα M2 θα είναι διαθέσιμη με νέα χρώματα, όπως το Zandvoort Blue, το Toronto Red, το Brooklyn Grey και το Black Sapphire. Το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της BMW στο San Luis Potosi στο Μεξικό, εκεί όπου κατασκευάζεται ήδη η 2-Series Coupe.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό