22.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Όχι μόνο OpenAI, η Microsoft επενδύει δισεκατομμύρια και στη Mistral AI

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν είναι μυστικό ότι η Microsoft δραστηριοποιείται έντονα σε ό,τι αφορά την Τεχνητή Νοημοσύνη. Η εταιρεία έχει επενδύσει σημαντικά στον οργανισμό OpenAI και έχει προσθέσει την Τεχνητή Νοημοσύνη σε διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες της, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής του Copilot στο Windows 11.

Ωστόσο, το γεγονός ότι έχει επενδύσει δισεκατομμύρια στο OpenAI δεν σημαίνει ότι η εταιρεία αγνοεί τους άλλους παίκτες στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός επένδυσε πρόσφατα σημαντικά στη γαλλική startup Mistral AI.

Η πολυετής συνεργασία έχει ως στόχο να συμβάλει στην επιτάχυνση της καινοτομίας AI και να κάνει το ντεμπούτο του Mistral Large στο Microsoft Azure. Το Mistral Large, το εμπορικό μοντέλο-ναυαρχίδα της εταιρείας, είναι ένα γλωσσικό μοντέλο γενικής χρήσης με γνώσεις κώδικα και μαθηματικών και μπορεί να επεξεργαστεί δεκάδες έγγραφα σε μία μόνο κλήση. Χειρίζεται γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά και ιταλικά, εκτός από τα αγγλικά. Σύμφωνα με κοινά χρησιμοποιούμενα benchmarks, είναι το δεύτερο σε κατάταξη μοντέλο στον κόσμο που διατίθεται γενικά μέσω API, δίπλα στο GPT-4, οπότε είναι εύκολο να καταλάβει κανείς το ενδιαφέρον της Microsoft.

Η συμμαχία μεταξύ των δύο εταιρειών επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς τομείς: υποδομές υπερυπολογιστών, κλιμάκωση της αγοράς και έρευνα και ανάπτυξη της AI. Η Microsoft θα παράσχει υποδομή υπερυπολογιστών Azure AI για την παροχή κορυφαίων επιδόσεων για φόρτους εργασίας εκπαίδευσης και εξαγωγής συμπερασμάτων AI για τα κορυφαία μοντέλα της Mistral AI.

Επιπλέον, οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση στα premium μοντέλα της Mistral AI μέσω της υπηρεσίας Models as a Service (MaaS) στο Azure AI Studio και στον κατάλογο μοντέλων Azure Machine Learning. Αυτό, σε συνδυασμό με τις βελτιστοποιημένες για την Τεχνητή Νοημοσύνη υποδομές και τις δυνατότητες επιχειρηματικού επιπέδου του Azure, προσφέρει στη Mistral AI πρόσθετες ευκαιρίες προώθησης, πώλησης και διανομής των μοντέλων της σε πελάτες της Microsoft σε όλο τον κόσμο.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτή τη συνεργασία με τη Microsoft. Με την πρωτοποριακή υποδομή Τεχνητής Νοημοσύνης της Azure, φτάνουμε σε ένα νέο ορόσημο στην επέκτασή μας προωθώντας την καινοτόμο έρευνά μας και τις πρακτικές εφαρμογές μας σε νέους πελάτες παντού. Μαζί, δεσμευόμαστε να προωθήσουμε την εντυπωσιακή πρόοδο στον κλάδο της Τεχνητής Νοημοσύνης και να προσφέρουμε απαράμιλλη αξία στους πελάτες και τους συνεργάτες μας παγκοσμίως», δήλωσε ο Arthur Mensch, CEO της Mistral AI.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό