18.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Όταν ο Ντέμης ανέβηκε για πρώτη φορά στα κάγκελα (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία από τις πρώτες δυνατές στιγμές του ποδοσφσιριστή Ντέμη Νικολαϊδη με τον κόσμο της ΑΕΚ πέρασε στην ιστορία σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια. Εξι μήνες μετά την απόκτησή του από τον Απόλλωνα, ο Ντέμης σημείωσε το γκολ μιας μεγάλης νίκης στην έδρα της Ξάνθης και την πανηγύρισε στο κάγκελο μαζί με τους οπαδούς, προσφέροντάς μια εικόνα που έμελλε να περάσει στο άλμπουμ των κλασικών στιγμών αυτής της σχέσης που είχε οικοδομηθεί ανάμεσα στον παίκτη και στον κόσμο.

Η ΑΕΚ προερχόταν από τις νίκες επί του Ολυμπιακού και του Πανηλειακού που την έφερναν στους τρεις βαθμούς από τους ερυθρόλευκους οι οποίοι θα δοκιμάζονταν αργότερα λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, στην Καβάλα. Ηταν ευκαιρία για την ΑΕΚ να μειώσει κι άλλο την απόσταση η οποία είχε φτάσει ακόμα και τους 8 βαθμούς στο τέλος του 1996, αφού ο Ολυμπιακός είχε ήδη γίνει ο χαϊδεμένος του συστήματος και των διαιτητών.

Η Ξάνθη προηγήθηκε με τον Σουηδό Νταλούμ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά ισοφάρισε στο 75′ από… καραμπόλα στο σώμα του Κεχαγιά μετά από απόκρουση του τερματοφύλακα Γιουργούση. Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, μια από τις πολλές μεγάλες μπαλιές του Μιχάλη Κασάπη με στόχο τον Ντέμη Νικολαϊδη είχε ως κατάληξη το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ.

O Νικολαϊδης έτρεξε να πανηγυρίσει στο πέταλο, σκαρφαλώνοντας στα κάγκελα της εξέδρας, η οποία είχε φιλοξενήσει στο παρελθόν και τον ίδιο. Τέσσερα χρόνια νωρίτερα, τον Οκτώβριο του 1992, είχε πανηγυρίζει μαζί με τους φίλους του από την Αλεξανδρούπολη το 3-4 υπέρ της ΑΕΚ, το οποίο είχε «γυρίσει» από 3-1! Αλλά και αυτή τη φορά πανηγύριζε κυρίως ως οπαδός και λιγότερο ως παίκτης.Με αυτή τη νίκη, η ΑΕΚ έφτασε στη βαθμολογία τον Ολυμπιακό, αλλά με έναν αγώνα περισσότερο. Όμως, ένα από τα πιο απίστευτα πέναλτι που είχαν δοθεί στα χρόνια της παράγκας, από τπν διαιτητή Κασναφέρη στον αγώνα Καβάλας-Ολυμπιακού λίγες ώρες αργότερα, επέτρεψε στους ερυθρόλευκους να μείνουν στο +3.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Κοπιτσής (72′ Μαρτσέλο) Μανωλάς (46′ Ντόμπος) Κωστένογλου, Καραγιάννης (58′ Μπορμπόκης) Μαλαδένης, Μαχαιρίδης, Σαβέβσκι, Κασάπης, Νικολαϊδης, Κωστής

Στις 19 Ιανουαρίου

19/1/46 Παγκράτι-ΑΕΚ 0-1 (Πρωτάθλημα Αθηνών)19/1/75 AEK-Καστοριά 4-0 (Α’ Εθνική)19/1/94 Λάρισα-ΑΕΚ 0-1 (Κύπελλο Ελλάδας -νίκη με γκολ του Κοπιτσή, αλλά η πρόκριση ήρθε δύσκολα στη ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας με 1-1 στην παράταση)19/1/03 Πανιώνιος-ΑΕΚ 1-1 (Α’ Εθνική -τέλος πρώτου γύρου, ο τελευταίος αγώνας της… Κατοχής Ψωμιάδη, πριν επέμβει το ΣΔΟΕ)19/1/08 Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-1 (Α’ Εθνική)19/1/11 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-2 (Κύπελλο Ελλάδας -θεμέλιο πρόκρισης με δύο γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου)19/1/14 ΑΕΚ-Ερμής Ζωνιανών 3-0 (Football League 2)

19/1/20 AEK – Λάρισα 3-0 (Σούπερ Λίγκα – Πορτογαλικός… περίπατος)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα – 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό