21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Όσα πρέπει να περιλαμβάνει η skincare πρωινή ρουτίνα μας

Ειδήσεις Ελλάδα

Ναι, έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε διαφημίσεις, όπου όλη η οικογένεια μαζί τρώει πρωινό πριν πάει στη δουλειά. Όλοι τους, όμορφοι περιποιημένοι και χαμογελαστοί. Γιατί, όμως, το δικό μας πρωινό δεν έχει καμία απολύτως σχέση;

Οι περισσότεροι από εμάς ξυπνάμε το πρωί και αρχίζει αμέσως ο… “μαραθώνιος” για να τα προλάβουμε όλα. Που χρόνος, λοιπόν, για φροντίδα προσώπου;

Λάθος φίλες μου! Όσες υποχρεώσεις και αν έχουμε, πρέπει πάντα να φροντίζουμε να “χωρέσουμε” στο πρόγραμμά μας τη λεγόμενη: “πρωινή ρουτίνα περιποίησης προσώπου”. Με λίγη οργάνωση και 5 έξυπνα βήματα που σας προτείνουμε, χρειάζονται μόλις 10 λεπτά. Το δέρμα σας το δικαιούται.

: Unsplash
Βήμα 1: Η καθαριότητα είναι η… μισή ομορφιά

Ένας καλός καθαρισμός είναι μια ιδανική αρχή. Πολύ καλή λύση είναι ένα αφρώδες καθαριστικό ή κάποιο με βάση το νερό τα οποία απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα αλλά και τη λιπαρότητα. Ξεβγάζουμε πολύ καλά, σκουπίζουμε απαλά με μια καθαρή πετσέτα και είμαστε έτοιμες για το  επόμενο βήμα.

Βήμα 2: Τόνερ για πάντα!

Η ώρα του τόνερ έφτασε. Έτοιμο να απομακρύνει τα υπολείμματα βρωμιάς και να συρρικνώσει τους πόρους, το τόνερ είναι ένα πολύ βασικό στάδιο της πρωινής μας περιποίησης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το απλώσετε το πρόσωπο σας με βαμβάκι και να μην το ξεβγάλετε.

Βήμα 3: Ορός: ο “φίλος” που “ξεδιψά” την επιδερμίδα μας

Ο ορός είναι ένας πολύ καλός μας “σύμμαχος” αφού ενυδατώνει την επιδερμίδα, καταπολεμά τις ρυτίδες και προστατεύει το δέρμα μας από περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Βήμα 4: Ενυδατική κρέμα για πρόσωπο και μάτια: οι αιώνιοι σύμμαχοι

Η ενυδατική κρέμα προστατεύει το δέρμα μας από το να στεγνώνει και να τραβάει. Τόσο για τα μάτια όσο και για το πρόσωπο είναι απολύτως απαραίτητα για την καθημερινή μας περιποίηση.

Βήμα 5: Αντιηλιακό χειμώνα – καλοκαίρι

Ένα αντιηλιακό, με  δείκτη (SPF) 30, είναι απαραίτητο όλο το χρόνο. Το δέρμα μας δεν κινδυνεύει από τις ακτίνες UV μόνο το καλοκαίρι. Άρα μην το ξεχνάτε και να είστε σίγουρα ότι δεν θα χάσετε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό