17.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2023: Πρόγραμμα εκδηλώσεων 31 Ιουλίου – 6 Αυγούστου 2023

Ειδήσεις Ελλάδα

Από τους Δελφούς μέχρι τους Ανεμόμυλους στην Αμοργό και από τη Βεργίνα μέχρι το Κάστρο Ζακύνθου, η πέμπτη εβδομάδα του προγράμματος 2023 του θεσμού του υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» φέρνει εννέα εξαιρετικά υψηλού επιπέδου πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες προσφέρονται δωρεάν για το κοινό. Με κεντρικό θεματικό άξονα την κλιματική κρίση, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν νέες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, εικαστικές εγκαταστάσεις, παραστάσεις και δράσεις για παιδιά και εφήβους, χορό και μουσικό θέατρο σε μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία από τις 31 Ιουλίου έως και τις 6 Αυγούστου 2023.

Η σπονδυλωτή, διαδραστική και συμμετοχική site-specific περφόρμανς «Οι χρησμοί του νερού», σε σκηνοθεσία και χορογραφία Αποστολίας Παπαδαμάκη, παρουσιάζεται στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και η μουσικοθεατρική παράσταση «Ο μπερντές της Γης» με την Ορχήστρα και Χορωδία ΙΩΝΙΑ της Νέας Ιωνίας Βόλου στο Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος στις 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου.

Η θεατρική παράσταση «ΖΩΟΛΟΓΙΟ/BESTIARIO», σε σκηνοθεσία και δραματουργία Ευθύμη Θέου, έρχεται στον αρχαιολογικό χώρο Γουρνιών στο Λασίθι στις 1 και 2 Αυγούστου, και ακολουθεί η παράσταση για παιδιά και εφήβους «Εμένα με νοιάζει», σε σκηνοθεσία Πάρη Μαντόπουλου, στο Αρχαίο Θέατρο Μαρωνείας στη Ροδόπη στις 2 και 3 Αυγούστου.

Η θεατρική παράσταση «Ένα ταξίδι με τον Στράβωνα», σε σκηνοθεσία Νικολέτας Φιλόσογλου, παρουσιάζεται στον αρχαιολογικό χώρο Αιγών στην Ημαθία και η μουσική παράσταση «BEartH» σε σύλληψη, δραματουργία και σύνθεση Διαμαντίνας Βραχλιώτη στο Κάστρο Ζακύνθου στις 4 και 5 Αυγούστου.

Δύο παραστάσεις για παιδιά και εφήβους, το «Ένας ποδηλάτης αλλάζει τον κόσμο», από τη θεατρική ομάδα Τικ Τακ Ντο, παρουσιάζεται στον Προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο και το «Μικροί ήρωες σε κρίση» από την ομάδα MeWe στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας στις 5 και 6 Αυγούστου. Επίσης, τις ίδιες ημερομηνίες η ηχητική εγκατάσταση ανοιχτού πεδίου «In memoriam», σε σύλληψη, σχεδιασμό και υλοποίηση Παναγιώτη Μανουηλίδη (Panú) παρουσιάζεται στους Ανεμόμυλους στη Χώρα Αμοργού.

Οι προκρατήσεις θέσεων έχουν αρχίσει στα digitalculture.gov.gr και nationalopera.gr.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό