17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Όλα έτοιμα για την πρώτη αποστολή αστροναύτη στο διάστημα

Ειδήσεις Ελλάδα

Αντίστροφα μετράνε στην Τουρκία για την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο διάστημα η οποία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει το βράδυ της Τετάρτης (17.01).

Ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μεχμέτ Φατίχ Κατζίρ δήλωσε ότι το ταξίδι και οι εργασίες του πρώτου Τούρκου αστροναύτη Αλπέρ Γκεζεραβτσί θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τους Τούρκους νέους.

Ο Κατζίρ μοιράστηκε την πληροφορία ότι ο Γκεζεραβτσί, ο πρώτος Τούρκος αστροναύτης που θα ταξιδέψει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με την εκτόξευση από το Διαστημικό Κέντρο «Κένεντι» της Φλόριντα τη νύχτα μεταξύ 17 Ιανουαρίου και 18 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιήσει 13 επιστημονικά πειράματα εκεί και δήλωσε: «Με αυτόν τον τρόπο, θα μπούμε σε μια νέα φάση στις μελέτες που πραγματοποιούν Τούρκοι επιστήμονες στον τομέα της διαστημικής επιστήμης.

Ο πρώτος Τούρκος αστροναύτης που θα ταξιδέψει στο διάστημα

Ο Τούρκος αστροναύτης θα αποτελέσει επίσης πηγή έμπνευσης για τους Τούρκους νέους και τα παιδιά. Θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε τους στόχους μας στο Εθνικό Διαστημικό Πρόγραμμα, που πραγματοποιήσαμε υπό την ηγεσία του Προέδρου μας και να αναλαμβάνουμε έργα που θα διευρύνουν τους ορίζοντες του αγαπημένου μας έθνους πέρα από τον ουρανό».

Το ενδιαφέρον στην Τουρκία για την πρώτη αποστολή Τούρκου Αστροναύτη στο διάστημα είναι τεράστιο, ενώ στην πλατεία Ταξίμ έχει τοποθετηθεί ειδική σκηνή με γιγανοτοοθόνες για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκτόξευση της τουρκικής αποστολής στο διάστημα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό