16.5 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

“Ψήνεται” το καυτό Hyundai Ioniq 6 N

Ειδήσεις Ελλάδα

Ενώ ακόμα δεν έχουμε προλάβει να… χωνέψουμε το εντυπωσιακό, τόσο από πλευράς δυνατοτήτων όσο και εμφάνισης, Ioniq 5 N η Hyundai δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια και ετοιμάζει ήδη την επόμενη κίνηση της στην κατηγορία των “καυτών” ηλεκτρικών. Το δεύτερο ηλεκτρικό της N Performance που αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να είναι άλλο από το Ioniq 6 που αν έχουν βάση οι προβλέψεις αυστραλιανού μέσου θα λανσαριστεί στην αγορά γύρω στα μέσα της δεκαετίας. Προβλέψεις που σε μεγάλο βαθμό βασίζονται στο πρόγραμμα που ακολούθησε η κορεατική εταιρία για το Ioniq 5 N: το βασικό Ioniq 5 παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2021 και έπρεπε να φτάσουμε στον Ιούλιο του 2023 για να δούμε την “N” έκδοση.
Με αυτή τη λογική λοιπόν, το Ioniq 6 παρουσιάστηκε τον Ιούλιο του 2022 οπότε η καυτή έκδοση του αναμένεται προς τα τέλη του 2024 ή τέλος πάντων, εντός του 2025. Εν τω μεταξύ, η Hyundai μας έδωσε ένα καθαρό δείγμα των προθέσεων της με το εξωτικό RN22e που αποκαλύφθηκε στα μέσα του ’22, μία ημέρα μετά το Ioniq 6 παραγωγής και κατέπληξε τον κόσμο τόσο με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του όσο και με την αγωνιστική εμφάνιση του. Για τον τομέα του design δεν μπορούμε να πούμε πολλά καθώς αν το Ioniq 5 και το RN22e είναι οδηγοί, τότε το Ioniq 6 N σίγουρα δεν θα έχει απολύτως κανένα πρόβλημα να κερδίσει το αγοραστικό κοινό.

Απ’ ότι φαίνεται όμως, το δεύτερο ηλεκτρικό της N Performance δεν θα έχει πρόβλημα ούτε σε επίπεδο δυνατοτήτων. Οι φήμες που κυκλοφορούν λένε ότι τα 650 άλογα και τα 770 Nm ροπής που προσφέρει το κινητήριο σύνολο του Ioniq 5 N και μάλλον θα δανειστεί το Ioniq 6 N είναι μάλλον το… χειρότερο σενάριο καθώς δεν αποκλείεται το Ioniq 6 N να είναι ταχύτερο από το Ioniq 5 N, παρότι αμφότερα βασίζονται στην E-GMP αρχιτεκτονική του ομίλου. Ακόμα και σε αυτό το χειρότερο σενάριο λοιπόν, όπου το Ioniq 6 N προσφέρει “μόλις” 650 ίππους, όντας ελαφρύτερο από το καυτό crossover και διαθέτοντας χαμηλότερο κέντρο βάρους από το Ioniq  5 N, η λογική λέει πως θα είναι και ταχύτερο από αυτό. Η αναβάθμιση του πλαισίου, της ανάρτησης, του συστήματος πέδησης αλλά και των ηλεκτρονικών με τα καινοτόμα συστήματα που έχουμε ήδη δει στο καυτό, ηλεκτρικό Hyundai, είναι δεδομένη. Υπομονή έναν χρόνο ακόμα…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό