20.4 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Χρ. Σταϊκούρας: Οι Έλληνες μπορούμε, είναι ώρα ευθύνης

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα στοιχεία της Κομισιόν για τον Δείκτη Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα έσπευσε να σχολιάσει, σε γραπτή του δήλωση, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τις τιμές του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος, για τον μήνα Απρίλιο. Όλες οι εξεταζόμενες χώρες παρουσίασαν πτώση. Η Ελλάδα, όμως, σημείωσε την καλύτερη επίδοση μεταξύ όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμφανίζοντας τη μικρότερη πτώση» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, χαιρετίζοντας τα διαθέσιμα στοιχεία.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια στιγμή που ο μέσος όρος του δείκτη στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατρακύλησε κατά 28,8 μονάδες, από τις 94,6 στις 65,8, στην Ελλάδα η πτώση ήταν της τάξης των 10,1 μονάδων, με τον δείκτη να διαμορφώνεται στις 99,3 μονάδες» συνέχισε στο ίδιο πλαίσιο.

Κατά τον ίδιο, «η εξέλιξη αυτή, αν και προς την αρνητική κατεύθυνση, αποδεικνύει ότι οι Έλληνες μπορούμε».

Και πρόσθεσε: «Μπορούμε να καταφέρουμε καλές επιδόσεις συγκριτικά με τους εταίρους μας. Ζητώ αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Κράτους, πολιτών-κοινωνίας και επιχειρήσεων, που έχουμε οικοδομήσει, να την ενισχύουμε συνεχώς, για να περάσουμε, συντεταγμένα, την κρίση με το μικρότερο κόστος».

Τέλος, επανέλαβε ότι «είναι ώρα ευθύνης, σύνεσης, συνεννόησης και σκληρής δουλειάς, και όχι παιγνίων από άτομα ή ομάδες».

Υπενθυμίζεται ότι με βάση της Κομισιόν, ο δείκτης Οικονομικού Κλίματος (ESI) κατακρημνίστηκε στις 27,2 μονάδες τον Απρίλιο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία «βουτιά» όλων των εποχών.

Η «βουτιά» τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην Ελλάδα οφείλεται κυρίως, στον κλάδο της κατανάλωσης και των υπηρεσιών, ως απόρροια του «lockdown» για την πανδημία του κορονοϊού.

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό