24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Χρηστίδης: «Οι δηλώσεις Στίγκα αποκαλύπτουν τη μεταμφιεσμένη Χρυσή Αυγή»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Παύλος Χρηστίδης, βουλευτής Νοτίου Τομέα Β’ Αθηνών και υπεύθυνος ΚΤΕ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής έκανε την εξής δήλωση, σχετικά με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, στη Βουλή:

«Οι δηλώσεις Στίγκα από το βήμα της Βουλής υπενθυμίζουν πως η μεταμφιεσμένη Χρυσή Αυγή παραμένει Χρυσή Αυγή.

Παραβατική και επικίνδυνη για τους ανθρώπους και τη δημοκρατία.

Το προεδρείο της Βουλής οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες για να διασφαλίσει πως το Κοινοβουλευτικό βήμα δεν θα χρησιμοποιείται για την υποκίνηση μίσους».

Οι δηλώσεις Στίγκα

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας, χρησιμοποίησε χυδαίες εκφράσεις στη Βουλή, αναφερόμενος στην επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Μας κατηγορούν ότι είμαστε ομοφοβικοί, γιατί είμαστε από αυτούς που σπρώχνουμε αντί να μας σπρώχνουνε. Για όνομα του Θεού, θα φτάσουμε να ντρεπόμαστε που είμαστε straight!» είπε αρχικά ο κ. Στίγκας.

«Δεν μπορώ να επιτρέψω μέσα στο Kοινοβούλιο να ακούγονται εκφράσεις, όπως ακούστηκαν. Παρακαλώ να ανακαλέσετε», είπε ο προεδρεύων Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο Βασίλης Στίγκας αν και δήλωσε ότι ανακαλεί, συνέχισε. «Πρέπει να αντισταθούμε. Κι εσείς κύριοι της Νέας Δημοκρατίας να μην ακούτε κανέναν και να είστε εδώ να μιλήσετε και να καταψηφίσετε αυτό το νομοσχέδιο. Θα πω κάτι που δεν είναι δικό μου. Το είπε ο Σαράντης Καργάκος, ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος, ένας μεγάλος Έλληνας, που ανέφερε ότι «ζούμε στην εποχή της εκπούστευσης και της εκπόρνευσης του έθνους μας, σπεκουλαδόροι και κίναιδοι διευθύνουν τη χώρα». Με αφορμή το θάνατο ενός ηθοποιού, είχε γράψει «εσείς επιλέξατε να δηλητηριάσετε τη μνήμη των ανθρώπων, για να καθιαγάσετε το πισωγλέντικο, με κίβδηλα δάκρυα και εξίσου κίβδηλη ανθρωπιά».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό