18.8 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Χαμός στη Βουλή – Φλωρίδης κατά ΠΑΣΟΚ: Μη γίνεστε πολιτική ουρά του ΣΥΡΙΖΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Εν μέσω βαρύτατων αλληλοκατηγοριών και στη σκιά της δικαστικής απόφασης για την τραγωδία στο Μάτι, συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής ο νέος δικαστικός χάρτης του Γιώργου Φλωρίδη, ο οποίος δέχεται από νωρίς το πρωί πυρ ομαδόν από άπασα την αντιπολίτευση που καταγγέλλει «γονατογράφημα» και «πρόχειρη νομοθέτηση», ζητώντας την απόσυρσή του.

Απαντώντας στις αιτιάσεις, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου το οποίο, όπως είπε, έχει ως σκοπό την ενοποίηση του πρώτου βαθμού Δικαιοσύνης, κάτι που αποτελεί εθνικό στόχο εδώ και 113 χρόνια, αφού η ίδια μεταρρυθμιστική προσπάθεια έγινε στο παρελθόν από τους Ελευθέριο Βενιζέλο, Ανδρέα Παπανδρέου, Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου.

Έστρεψε δε τα πυρά του στο ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας πως «είναι ιστορική ευκαιρία να συνδεθεί με τη συγκεκριμένη μεταρρυθμιστική προσπάθεια και να μη γίνει πολιτική ουρά του ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτοντας δηκτικά πως και η ίδια η Χαριλάου Τρικούπη έχει στο προεκλογικό της χάρτη το «δικαστικό Καλλικράτη».

«Θα υπερψηφίσετε για να πάμε μπροστά ή θα οχυρωθείτε πίσω από δικαιολογίες;»

«Αυτόν τον εθνικό στόχο, που θα οδηγήσει τη Δικαιοσύνη σε νέα εποχή, τον αποδέχεστε; Θα υπερψηφίσετε για να πάμε μπροστά ή θα οχυρωθείτε πίσω από δικαιολογίες;», ρώτησε την αντιπολίτευση, η οποία ωστόσο καταψηφίζει άπασα.

Όσον αφορά μάλιστα στο δημοψήφισμα που διενήργησε ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας κατά του νομοσχεδίου σε ποσοστό 90,15%, ο υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε πως πήρε μέρος το 30% των δικηγόρων της Αθήνας και πως το υπόλοιπο 70% του δικηγορικού κόσμου δεν εκφράστηκε καθόλου.

Παρεμβαίνοντας την ίδια ώρα στη συζήτηση στην Ολομέλεια, η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε το προς ψήφιση νομοσχέδιο ως «βόμβα» στα θεμέλια της δικαστικής λειτουργίας που είναι ούτως ή άλλως υπονομευμένη, όπως σχολίασε, ενώ εν αναμονή της παρέμβασης του πρωθυπουργού από βήματος το απόγευμα, τον κάλεσε να αποπέμψει τον υφυπουργό Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλο, λόγω των επίμαχων δηλώσεών του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό