20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Χαρδαλιάς: Εντός της ημέρας το χρίσμα στον υφυπουργό Άμυνας, ερωτηματικό η στάση Πατούλη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ως υφυπουργός Εθνικής Άμυνας έφυγε ο Νίκος Χαρδαλιάς από την Αθήνα, για την περιοδεία που είχε κανονιστεί σε στατιωτικούς χώρους ανά την επικράτεια, ως υποψήφιος Περιφερειάρχης επέστρεψε. Άρον – άρον μάλιστα.

Κλειδωμένη η υποψηφιότητα Χαρδαλιά

Κι αν απόφασή του ήταν να μην εμπλακεί εκ νέου στην τοπική αυτοδιοίκηση, συνεχίζοντας την πορεία του στην κεντρική πολιτική στιγμή από διαφορετικά πόστα, ήταν ειλημμένη, άλλο τόσο ειλημμένη είναι πλέον η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να θέσει αυτόν επικεφαλής της εκστρατείας για τη διατήρηση της Περιφέρειας Αττικής αντί του Γιώργου Πατούλη, που αναγκαστικά περνά στο περιθώριο.

Οι σχετικές ανακοινώσεις, τόσο της υποψηφιότητας του Νίκου Χαρδαλιά όσο και του χρίσματος από τη Νέα Δημοκρατία, πρόκειται να προκύψουν εντός της Δευτέρας (31/7). Θα αποφευχθεί με αυτόν τον τρόπο η επιπλέον φθορά που προκάλεσαν οι έντονες αντιδράσεις για το πρόσφατο ζεϊμπέκικο του νυν Περιφερειάρχη στο Ζάππειο και η γενικότερη στάση του στη διάρκεια των πυρκαγιών.

Οι συζητήσεις εντός του Σαββατοκύριακου ξεδιάλυναν το τοπίο και η υποψηφιότητα του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κλείδωσε αφότου ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, προτίμησε να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές, διεκδικώντας την ανανέωση της εκεί θητείας του. Ανακοίνωσε ήδη την απόφασή του.

Υπό την πίεση του χρόνου αλλά των επιλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκρινε ότι είναι το καταλληλότερο πρόσωπο για να σταθεί με δυναμική απέναντι στους αντιπάλους του και στο τέλος να επικρατήσει. Η εμπειρία του θεωρείται δεδομένη, ως δήμαρχος Βύρωνα για περισσότερα από δέκα χρόνια, ενώ είναι άνθρωπος που γνωρίζει και την Περιφέρεια. Άρα εκτιμάται πως δεν θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί στο περιβάλλον.

Η στάση του Πατούλη

Από τη στιγμή που θα επισημοποιηθεί η στροφή της Νέας Δημοκρατίας, θα έχει σημασία τι θα επιλέξει να κάνει ο Γιώργος Πατούλης και πώς θα χειριστεί την αρνητική γι’ αυτόν τροπή των πραγμάτων. Αν δηλαδή θα παραμείνει υποψήφιος, κατεβάζοντας ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο και μετρώντας τις δυνάμεις του εντός κι εκτός κόμματος, ή θα κάνει πίσω.

Ο ίδιος δεν περίμενε σε καμία περίπτωση ότι θα έρθει σε αυτήν την άβολη θέση. Πίστευε ότι οι εξηγήσεις και η συγγνώμη θα συναντήσουν πρόσφορο έδαφος.

Μένει να φανεί πώς θ’ αντιδράσει από εδώ και πέρα κι πώς η στάση του θα επηρεάσει τη μάχη στην Περιφέρεια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό