16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Χαρίτσης και Ηλιόπουλος ανακοίνωσαν τη στήριξή τους στην Έφη Αχτσιόγλου

Ειδήσεις Ελλάδα

Τι αναφέρουν στις αναρτήσεις τους τα δύο στελέχη του κόμματος

Τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξέφρασαν σήμερα με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο Αλέξης Χαρίτσης αφού ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος, αναφέρθηκε στην απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με την οποία «κλείνει ένας μεγάλος και συναρπαστικός ιστορικός κύκλος που γιγάντωσε την Αριστερά και συντάραξε πολιτικά την Ελλάδα και την Ευρώπη», τονίζοντας πως πλέον το κόμμα «βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση: αυτή μιας ουσιαστικής νέας αρχής».

«Το τελευταίο διάστημα πολλοί σύντροφοι και συντρόφισσες εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου, καλώντας με να διεκδικήσω την προεδρία του κόμματός μας. Τους ευχαριστώ θερμά. Η εκτίμησή τους με τιμά και με συγκινεί. Έχω αποφασίσει όμως διαφορετικά. Δηλώνω ότι δεν θα είμαι υποψήφιος», έγραψε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Ταυτόχρονα δεσμεύομαι ότι θα συμμετέχω με όλες μου τις δυνάμεις στη νέα συλλογική μας πορεία».

Όσον αφορά την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου, σημείωσε πως νιώθει «την υποχρέωση και την ευθύνη» να πάρει θέση. «Θεωρώ ότι η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου επιχειρεί ακριβώς να εκφράσει την βούληση για μια ουσιαστική επανίδρυση του χώρου μας, την ανάγκη να ανανεώσουμε την στρατηγική και το περιεχόμενο της πολιτικής πρότασής μας, να αφουγκραστούμε τις ζωτικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, να συντονιστούμε με τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας μας. Θα την υποστηρίξω ολόθερμα», υπογράμμισε ο Αλέξης Χαρίτσης, δηλώνοντας «περήφανος» που ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «οδεύει σε μια δημοκρατική και ανοιχτή διαδικασία ανάδειξης νέας ηγεσίας».

«Το στοίχημα της ενότητας και των προωθητικών συνθέσεων δίχως εκπτώσεις στην εμβάθυνση, βρίσκεται μπροστά μας. Και είναι πιστεύω κρίσιμο όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αλλά και για την ποιότητα της δημοκρατίας στον τόπο μας συνολικότερα», κατέληξε.

«Η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου αποτελεί μια επιλογή ανανέωσης και ενότητας»

«Η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί μια επιλογή ανανέωσης και ενότητας. Μια επιλογή από το “νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία” όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας», σημειώνει από την πλευρά του ο Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζοντας πως ένας από τους «ουσιαστικούς συμβολισμούς αυτής της υποψηφιότητας» είναι ότι «οι πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ, όταν ανέλαβε το 2019, ήταν η ακύρωση μέτρων ενίσχυσης των εργαζομένων που είχαν την υπογραφή της Έφης Αχτσιόγλου».

«Η επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αφορά συνολικά τα χιλιάδες μέλη και φίλους του. Στο χέρι μας είναι να δημιουργήσουμε ξανά ένα σύγχρονο κόμμα που θα εκφράζει τους αριστερούς, προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες», προσθέτει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό