23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Χανιά: Στο ΠΑΓΝΗ o 16χρονος που έφαγε μπουνιά στο σαγόνι σε σχολείο

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο Ηράκλειο και στο ΠΑΓΝΗ πήγε ο 16χρονος μαθητής που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συνομήλικό του στο προαύλιο του σχολείου του στα Χανιά, με τους γιατρούς να διαπιστώνουν δύο κατάγματα στη γνάθο και να ψάχνουν τον τρόπο που θα αποκατασταθούν οι τραυματισμοί του παιδιού.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, ο ξυλοδαρμός συνέβη νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (20.9.2023) στο προαύλιο ενός σχολείου στα Χανιά, με αποτέλεσμα ο 16χρονος να φτάσει μέχρι το ΠΑΓΝΗ για να τον εξετάσει γναθοχειρουργός, μετά την πανοραμική που έδειξε δύο κατάγματα στη γνάθο.

Ο γιατρός έκρινε πως τα τραύματα του παιδιού χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή για να αποκατασταθούν και πρότεινε στην οικογένειά του δύο τρόπου θεραπείας είτε το χειρουργείο είτε την ακινητοποίηση του σαγονιού. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η οικογένεια επέλεξε τον δεύτερο τρόπο.

Αυτό σημαίνει πως οι γιατροί θα ακινητοποιήσουν την κάτω γνάθο του 16χρονου με σιδεράκια και λαστιχάκια που θα κρατούν το στόμα κλειστό, κάτι που διαρκέσει 1 μήνα ώστε να επουλωθεί το τραύμα και να μπουν τα κόκκαλα στην αρχική θέση τους.

Το χρονικό

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 20 Σεπτέμβρη, όταν, σύμφωνα με τη μητέρα, ο 16χρονος μαθητής βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου, λίγο μετά τις 12:30, καθώς περίμενε τους φίλους του που σχόλαγαν μετά το τέλος της 5ης ώρας.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια καταγγελία, ένας συμμαθητής του, ο οποίος βρισκόταν στην απέναντι καφετέρια, πέταξε ένα πλαστικό μπουκάλι το οποίο βρήκε τον 16χρονο στο πρόσωπο.

Το παιδί ρώτησε ποιος πέταξε το μπουκάλι και γιατί, με τον συμμαθητή του να του απαντάει «εγώ, γιατί έτσι γουστάρω».

Το κλίμα εντάθηκε περισσότερο, καθώς ο συμμαθητής του 16χρονου μπήκε στο προαύλιο μαζί με την παρέα του, οι οποίοι είναι εξωσχολικοί, σύμφωνα με τη μητέρα. 

Ένας εκπαιδευτικός προσπάθησε να τους χωρίσει, με τους νέους να δίνουν τα χέρια και το θέμα να φαινόταν ότι θα λήξει εκεί. Όμως, λίγο μετά η παρέα επέστρεψε κατά τη διάρκεια της 6ης ώρας και μπήκε στο προαύλιο από μια πόρτα άλλου σχολείου, που συνδέεται με το σχολείο του 16χρονου.

Χωρίς να είναι κάποιος εκπαιδευτικός μπροστά, η παρέα πήγε προς τον 16χρονο και ένα από τα μέλη της τον χτύπησε σοβαρά στο σαγόνι, με αποτέλεσμα το παιδί να φτάσει μέχρι το ΠΑΓΝΗ και να έχει μπροστά του μια… ταλαιπωρία ενός μήνα για να αποκατασταθεί το πρόβλημα στην κάτω γνάθο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό