16.8 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Χάλεπ: «Θα κρατήσω τον τίτλο στο Wimbledon για δύο χρόνια τουλάχιστον»

Ειδήσεις Ελλάδα

Εάν υπάρχει κάτι θετικό για τη Σιμόνα Χάλεπ από την πανδημία του κορωνοϊού, αυτό είναι, όπως παραδέχθηκε η ίδια, το γεγονός ότι για δύο χρόνια θα διατηρήσει τον τίτλο που κατέκτησε το καλοκαίρι του 2019 στο Wimbledon.

Η πρώην κορυφαία αθλήτρια στην παγκόσμια κατάταξη του τένις είχε νικήσει τη Σερένα Ουίλιαμς στον τελικό του βρετανικού grand slam, πριν από έναν χρόνο. Εφέτος δεν θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο της, καθώς την 1η Απριλίου ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές του φημισμένου τουρνουά η ακύρωσή του, εξαιτίας της εξάπλωσης του ιού Co-19.

Η 28χρονη Χάλεπ βρίσκεται στην πατρίδα της, στη Ρουμανία, όπου έχει κλειστεί στο σπίτι της εδώ και 22 ημέρες, βγαίνοντας από αυτό μόνο για μία σύντομη βόλτα στον κήπο που διαθέτει και μετά επιστρέφει μέσα.

Σε ερώτηση που της έγινε για τη ματαίωση του Wimbledon, η Χάλεπ δήλωσε στην εκπομπή του Eurosport «Tennis Legends»: «Εάν υπάρχει μία θετική πλευρά από αυτό, είναι το ότι θα είμαι η κάτοχος του τίτλου τουλάχιστον για δύο χρόνια».

Η WTA και η ATP Tour έχουν «κατεβάσει ρολά» μέχρι τα μέσα Ιουλίου, τουλάχιστον, αλλά η Χάλεπ είναι προετοιμασμένη για μια μακρύτερη αναστολή της σεζόν, ίσως και μέχρι το τέλος του χρόνου: «Ξέρω ότι το χειρότερο σενάριο που έχω στο μυαλό μου είναι ότι μπορεί να ακυρωθεί ολόκληρη η σεζόν. Είμαι βέβαιη ότι θα ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο αν ακούμε αυτά που μας λένε οι υπεύθυνοι και θα μείνουμε ασφαλείς στα σπίτια μας» είπε χαρακτηριστικά η Ρουμάνα.

«Προς το παρόν, νομίζω ότι θα είναι περισσότερο από τον Ιούλιο και ελπίζουμε να γίνει το US Open (είναι προγραμματισμένο για τις 31 Αυγούστου έως τις 13 Σεπτεμβρίου), αλλά δεν είναι σίγουρο, διότι η Νέα Υόρκη δοκιμάζεται πάρα πολύ αυτή την εποχή», κατέληξε η Χάλεπ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό