20.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Φθηνότερο Apple Vision headset πιθανό να έρθει μέχρι το τέλος του 2025

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια πιο προσιτή έκδοση του Vision Pro headset της μέχρι το τέλος του 2025, η οποία θα ονομάζεται “Apple Vision One” ή πιο απλά “Apple Vision”, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Ο αναλυτής ανέφερε ότι η εταιρεία θα ακολουθήσει και εδώ τη στρατηγική προσφοράς δύο προϊόντων, όπως κάνει με το iPhone και το iPhone Pro.

Λαμβάνοντας υπόψη πως το Apple Vision Pro κοστίζει 3.499 δολάρια και αυτή η τιμή θεωρείται πως είναι κοντά στο κόστος κατασκευής, ο Gurman εικάζει ότι η Apple θα μπορούσε να αντικαταστήσει τις διπλές οθόνες 4K microLED και το τσιπ σιλικόνης M2 Apple με φθηνότερα εναλλακτικά εξαρτήματα και να χρησιμοποιήσει λιγότερες κάμερες.

Ακόμα, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει έναν απλούστερο σχεδιασμό κεφαλόδεσμου χωρίς ενσωματωμένα ηχεία, καλώντας τους χρήστες να χρησιμοποιούν AirPods για χωρικό ήχο.

“Η εξωτερική οθόνη, γνωστή ως EyeSight, για να δείχνει τα μάτια του χρήστη, καθώς και το σύστημα παρακολούθησης των ματιών και των χεριών, είναι τόσο βασικά για το Apple Vision όσο μια οθόνη αφής για ένα iPhone. Θα περίμενα να διατηρηθούν στο φθηνότερο μοντέλο αυτά τα χαρακτηριστικά”, σημείωσε ο αναλυτής.

Η επίτευξη φθηνότερου κόστους υλικών σε άλλους τομείς, σε συνδυασμό με μια πιο βελτιωμένη διαδικασία παραγωγής, θα μπορούσε να επιτρέψει στην Apple να μειώσει την τιμή του headset κατά αρκετές εκατοντάδες δολάρια, σύμφωνα με τον Gurman.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό