16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Φέτος κάνουμε διακοπές με απεριόριστα data και σήμα παντού

Ειδήσεις Ελλάδα

Το φετινό καλοκαίρι μπορεί να άργησε λιγάκι, αλλά πλέον έχουμε μπει για τα καλά στις πολύ ζεστές ημέρες της χρονιάς και ήδη οι περισσότεροι από εμάς είτε ξεκινάμε τις διακοπές μας, είτε ετοιμαζόμαστε για αυτές μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Το ιδανικό σενάριο για κάθε έναν από εμάς ενδεχομένως να είναι λιγάκι διαφορετικό, καθότι οι σύγχρονοι τρόποι εργασίας ή ακόμα και οι επιλογές διασκέδασης έχουν καταστήσει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο ως αναγκαίο αγαθό όπου και αν βρισκόμαστε. Γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία των καταλυμάτων προβάλλουν ως προνόμιο την ύπαρξη δικτύου WiFi.

Σε όλους, ωστόσο, έχει συμβεί να έχουν μεν πρόσβαση σε δίκτυο WiFi, αλλά η εμπειρία χρήσης να είναι απογοητευτική, είτε λόγω χαμηλών ταχυτήτων, είτε λόγω υπερφόρτωσης του δικτύου λόγω της ταυτόχρονης σύνδεσης δεκάδων (αν όχι εκατοντάδων) συσκευών, είτε λόγω κακής εκτίμησης για την διανομή του δικτύου από τους διαχειριστές των ξενοδοχειακών μονάδων και των καταλυμάτων. Έτσι αρκετοί στρέφονται στην επιλογή ενός προγράμματος σύνδεσης σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας για να έχουν πρόσβαση στα data τους, απ’ όπου κι αν βρίσκονται, προκειμένου να συνδυάσουν τις διακοπές τους με την εργασία τους ή με την διασκέδαση τους, όταν δεν βρίσκονται σε κάποια παραλία ή σε κάποιο αξιοθέατο.

Είναι εξαιρετικά πρόσφατη η δική μου προσωπική εμπειρία από μια οικογενειακή εξόρμηση στην Χαλκιδική όπου έπρεπε να φροντίσω για την χαλάρωση της φαμίλιας, να πραγματοποιήσω διά ζώσης ορισμένα επαγγελματικά ραντεβού και ταυτόχρονα να μην αφήσω πίσω μου ορισμένες υποχρεώσεις της καθημερινής εργασίας μου, παρά τις θεωρητικές μίνι διακοπές. Λόγω των συνεχών μετακινήσεων σε διάφορες περιοχές του 1ου και του 2ου ποδιού, η λύση βρισκόταν καθαρά στη δημιουργία hotspot από το 5G smartphone μου για να συνδέσω το laptop και να εργαστώ από οποιοδήποτε μέρος μου πρόσφερε το καλύτερο δυνατό σήμα. 

Ευτυχώς, με την καλοκαιρινή προσφορά της COSMOTE είχα το κεφάλι μου ήσυχο! Τι εννοώ; Εδώ και μερικές ημέρες η εταιρεία προσφέρει απεριόριστα δεδομένα για 30 ημέρες με €10,90, που καλύπτουν άνετα όλες τις ανάγκες πρόσβασης στο Διαδίκτυο για όλα τα μέλη της οικογένειας. Χάρη στις συνεχείς ενέργειες επέκτασης και ανάπτυξης του δικτύου της, η COSMOTE προσφέρει το μεγαλύτερο 5G δίκτυο στη χώρα με πληθυσμιακή κάλυψη που ξεπερνά το 85% και έχει φροντίσει να συμπεριλάβει σε αυτά τα έργα τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς (και όχι μόνο). Αντίστοιχα στο 4G η πληθυσμιακή κάλυψη είναι πάνω από 99%.

Αφότου ενεργοποίησα το πακέτο απεριόριστων δεδομένων μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από το COSMOTE App, μοιράστηκα άμεσα την πρόσβαση με τη σύζυγο και τον μικρό, έτσι ώστε να κάνει ο καθένας την δουλειά του με άνεση χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό στις ταχύτητες. Όσο τσαλαβουτούσε η οικογένεια στην παραλία μπορούσα να εργαστώ άψογα συνδέοντας το laptop στο 5G δίκτυο της εταιρείας μέσω του smartphone, ενώ με την επιστροφή στο δωμάτιο αργά το βράδυ ο μικρός μπορούσε να παρακολουθεί τα παιδικά του και εμείς την ταινία μας χωρίς γκρίνιες και αγανάκτηση για την ποιότητα της σύνδεσης.

Επιπλέον, το πιο ευχάριστο στην όλη εμπειρία ήταν κατά την διάρκεια των εξορμήσεων σε διαφορετικές περιοχές της Χαλκιδικής για επαγγελματικά ραντεβού. Παρότι ξεκινούσα με επιφυλάξεις για την κάλυψη μακριά από τα μεγάλα χωριά του νομού, διαπίστωσα με χαρά πως δεν έφευγε το σηματάκι 5G από το επάνω μέρος του smartphone και μάλιστα κατάφερα να συμμετέχω σε τηλεδιάσκεψη χωρίς το παραμικρό κόλλημα από χαλαρή παραλία στην άκρη του 2ου ποδιού (οι μύστες γνωρίζουν…). Πραγματικά είχα σήμα παντού και αυτό έκανε τη διαφορά.

Η πρώτη φετινή επαφή με το συγκεκριμένο πακέτο απεριόριστων δεδομένων αποδείχθηκε ανώτερη των προσδοκιών μου και πλέον το σενάριο μετακόμισης στη Χαλκιδική για τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ολοένα και πιο κοντά στο μυαλό μου. Για να προσφέρω στο παιδί πολυήμερες διακοπές άλλων δεκαετιών χωρίς να μένω πίσω στην εργασία μου, αλλά και ευχάριστες βραδινές προβολές με τη σύζυγο γιατί πέρασε η ηλικία του clubbing…

Να υπενθυμίσω ότι η προσφορά ισχύει για όλους τους συνδρομητές κινητής COSMOTE (συμβολαίου, καρτοσυμβολαίου, Neo & καρτοκινητής) και μπορεί να ενεργοποιηθεί έως 31 Αυγούστου, με δυνατότητα επαναγοράς.

Καλές διακοπές σε όλους, λοιπόν, καλή ξεκούραση και … καλό σερφάρισμα όπου κι αν ταξιδέψετε!

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό