24.2 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

«Η επίθεση στη Ράφα θα γίνει ακόμα και αν επιτευχθεί συμφωνία»

Ειδήσεις Ελλάδα

Μέλος του πολεμικού συμβουλίου του Ισραήλ, ο Μπένι Γκαντζ, δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθεί επιχείρηση στη Ράφα, ακόμη και αν η συμφωνία περάσει.

«Επίσημη απάντηση στο περίγραμμα δεν έχει ληφθεί ακόμη. Όταν ληφθεί – το υπουργικό συμβούλιο διαχείρισης πολέμου θα συνεδριάσει και θα το συζητήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά όπως αναφέρει το ynet.

«Προτείνω στα πολιτικά κόμματα να ενεργούν με ψυχραιμία και να μην μπαίνουν σε υστερία για πολιτικούς λόγους»

«Μέχρι τότε, προτείνω στα “πολιτικά κόμματα” και σε όλους τους ιθύνοντες να περιμένουν την επίσημη ενημέρωση, να ενεργούν με ψυχραιμία και να μην μπαίνουν σε υστερία για πολιτικούς λόγους».

Το εμπόδιο στις συνομιλίες στο Κάιρο

Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς αποκάλυψε το εμπόδιο των συνομιλιών για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, που θα πραγματοποιηθούν στο Κάιρο.

Γάζα: Ξανά στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς – Μια εβδομάδα προθεσμία έχει δώσει το Ισραήλ

Η αποφασιστικότητα του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι το Ισραήλ θα εισέλθει στη νοτιότερη πόλη της Γάζας, τη Ράφα, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε πιθανή συμφωνία ανταλλαγής ομήρων, αποτελεί «βασικό στοιχείο» των συνομιλιών που διεξάγονται σήμερα στο Κάιρο, μετέδωσε το Al Jazeera, επικαλούμενο ανώτερο αξιωματούχο της Χαμάς.

«Δυστυχώς, υπήρξε μια σαφής δήλωση από τον Νετανιάχου που είπε ότι ανεξάρτητα από το τι μπορεί να συμβεί, αν υπάρξει κατάπαυση του πυρός ή όχι, θα συνεχίσει την επίθεση», δήλωσε ο Οσάμα Χαμντάν στην εφημερίδα.

«Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός και αυτό σημαίνει ότι η επίθεση θα συνεχιστεί, κάτι που είναι αντίθετο με αυτό που συζητάμε», συμπλήρωσε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό