18.8 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Υποψήφιος για Πρόεδρος της Επιτροπής Βαλκανίων και Ευξείνου Πόντου της CPMR o Φωκίων Ζαΐμης;

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά την παρουσία που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης ως αν. Πρόεδρος της Επιτροπής, αν. μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Αντιπρόεδρος Της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR φαίνεται ότι θα περάσει στο επόμενο βήμα να είναι υποψήφιος για την Προεδρεία.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν προσεχώς και ο κ. Ζαΐμης, σύμφωνα  πληροφορίες, είναι από τα επικρατέστερα ονόματα να αναλάβει τα ηνία της της Επιτροπής Βαλκανίων και Ευξείνου Πόντου της CPMR.

 Στόχος της Επιτροπής Βαλκανίων και Ευξείνου Πόντου είναι να ενθαρρύνει τον διάλογο και τη συνεργασία μεταξύ περιφερειών στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και του Ευξείνου Πόντου και να δρομολογούνται λύσεις για κοινά προβλήματα ή ζητήματα που απασχολούν τις κοινωνίες. Ταυτόχρονα, συμβάλλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα ενώ λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ των προγραμμάτων και των στρατηγικών που εφαρμόζει η ΕΕ και των δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται από άλλα δίκτυα και ιδρύματα στην περιοχή, όπως ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου (ΟΟΣΕΠ). Σημαντικό θέμα της επιτροπής αποτελεί η διεύρυνση της επιτροπής προς την Ανατολή και ειδικότερα την Τουρκία όπου απαιτούνται προσεκτικοί και δύσκολοι χειρισμοί για προφανείς λόγους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό