17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Υποστηρικτές της Just Stop Oil διέκοψαν παιχνίδι στο Wimbledon

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι διαδηλωτές του Just Stop Oil διέκοψαν δύο φορές το παιχνίδι στο Γουίμπλεντον πετώντας πορτοκαλί κομφετί και κομμάτια παζλ στο γήπεδο 18.

Ο αγώνας μεταξύ του Grigor Dimitrov και του Sho Shimabukuro έγινε στόχος δύο διαδηλωτών.

Στη συνέχεια, ένας τρίτος διαδηλωτής στόχευσε τον αγώνα της Katie Boulter με την Daria Saville. Και οι τρεις διαδηλωτές συνελήφθησαν.

✌️ Britney’s Back, Baby — On Court 18 at the @Wimbledon Championships

Just Stop Oil have disrupted #Wimbledon for the second time today, demanding that the Government immediately halt all new oil and gas in the UK.

Sign up to take action at https://t.co/7BzUVS02dZ pic.twitter.com/3u4usWs36g

— Just Stop Oil (@JustStop_Oil) July 5, 2023

Η περιβαλλοντική ομάδα διαμαρτυρίας Just Stop Oil έχει βάλει στο στόχαστρο διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός Ashes Test.

Οι υποστηρικτές της ομάδας – η οποία ζητά από την κυβέρνηση να σταματήσει όλα τα νέα έργα πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα – διέκοψαν επίσης τον τελικό της Premiership της ένωσης ράγκμπι και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σνούκερ.

Σε ανακοίνωσή της μετά το πρώτο επεισόδιο, η λέσχη All England Club (AELTC) δήλωσε: «Η ομάδα της Αγγλίας είναι η μόνη που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: “Μετά από ένα περιστατικό στο γήπεδο 18, δύο άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτοι για διακεκριμένη καταπάτηση και εγκληματική ζημία και τα άτομα αυτά έχουν πλέον απομακρυνθεί από τους χώρους».

Ένας άνδρας και μια γυναίκα είχαν τρέξει στο γήπεδο, πετώντας κομφετί και κομμάτια παζλ από ένα κουτί παζλ του Wimbledon «Centre Court View» στο γρασίδι. Ο άνδρας κάθισε στο γήπεδο 18 πριν απομακρυνθεί.

Λίγες ώρες αργότερα ένας άλλος άνδρας έτρεξε στο ίδιο γήπεδο, όπου η Βρετανίδα νούμερο ένα Boulter είχε μόλις συνεχίσει τον αγώνα της για τον πρώτο γύρο που διακόπηκε από τη βροχή εναντίον της Αυστραλής Saville.

Το πλήθος αποδοκίμασε τους διαδηλωτές, ενώ κάποιοι ακούστηκαν να φωνάζουν «φύγετε».

: BBC



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό