16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Υπομονή για το Πάσχα επειδή το ΕΣΥ πιέζεται πολύ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η υφυπουργός Υγείας τόνισε πως οι εμβολιασμοί στη χώρα μας συνεχίζονται με ταχείς ρυθμού

Ακόμα δεν έχει συζητήσει ακόμα η επιτροπή των ειδικών το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα σε άτομα που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου ή σε άτομα που έχουν αρνητικό αποτέλεσμα σε self test για τον κορονοϊό.

Η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι πρέπει να κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή, καθώς το ΕΣΥ πιέζεται πολύ.η τόνισε πως οι εμβολιασμοί στη χώρα μας συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς, και ήδη γίνονται πάνω από 55 χιλιάδες εμβολιασμοί ημερησίως.

Σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να προστεθεί άλλο εάν εμβόλιο στη φαρέτρα, ωστόσο διευκρίνισε πως η χώρα μας θα περιμένει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) για το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Η υφυπουργός τόνισε ότι τα σελφ τεστ σε μαθητές και εργαζόμενους στα σχολεία είναι ένα πολύ αποτελεσματικό μέτρο. Σημείωσε πως έχουν ήδη μοιραστεί 970.000 σελφ τεστ σε μαθητές και εργαζόμενους στα σχολεία, και ότι η πιθανότητα να βγει ψευδώς αρνητικό ένα τεστ, είναι μια στα χίλια.

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό