17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΥΠΕΞ για Μπελέρη: Η απόφαση της Αλβανίας σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η σημερινή απόφαση αλβανικού δικαστηρίου, με την οποία, τρεις μήνες μετά τη σύλληψη και φυλάκισή του, απορρίπτεται το αίτημα αποφυλάκισης του κ. Μπελέρη δεν συνάδει με τις αρχές του κράτους δικαίου

Η σημερινή απόφαση αλβανικού δικαστηρίου, με την οποία, τρεις μήνες μετά τη σύλληψη και φυλάκισή του, απορρίπτεται το αίτημα αποφυλάκισης και εμποδίζεται η ορκωμοσία του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, δεν συνάδει με τις αρχές του κράτους δικαίου, το τεκμήριο αθωότητας και το σεβασμό των πολιτικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η συνεχιζόμενη προφυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη έρχεται δε σε ευθεία αντίθεση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, το οποίο οι αλβανικές Αρχές οφείλουν να τηρούν απαρέγκλιτα.

Υπενθυμίζεται ότι, το ειδικό δικαστήριο για την πάταξη της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος των Τιράνων απέρριψε σήμερα Δευτέρα το νέο αίτημα των δικηγόρων του δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη για αντικατάσταση της προφυλάκισης του με άλλα περιοριστικά μέτρα, ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να ορκιστεί και να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του.

Ο κ. Μπελέρης παραβρέθηκε στο δικαστήριο. Παραμένει επί τρίμηνο προφυλακισμένος (από τις 12 Μαΐου), γεγονός που του στερεί την δυνατότητα ορκωμοσίας του στο δημαρχιακό αξίωμα, με την προθεσμία επ’ αυτού να εκπνέει. Η παρατεταμένη κράτησή του έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό