18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Υβριδικό Xbox το 2028, τρία νέα μοντέλα Xbox Series X/S, νέο controller και σχέδια για τα games της Bethesda

Ειδήσεις Ελλάδα

Αποκαλύψεων συνέχεια λόγω των εγγράφων που χρησιμοποίησε η Microsoft στην περίφημη δικαστική διαμάχη με την FTC για την επικείμενη εξαγορά της Activision Blizzard και αυτή τη φορά μαθαίνουμε πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με την επόμενη γενιά του Xbox και παιχνιδιών της Bethesda, αλλά και για την επόμενη γενιά του Nintendo Switch.

Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με το νέο Xbox, το οποίο η Microsoft εκτιμά πως θα κυκλοφορήσει το 2028 ως υβριδική παιχνιδοκονσόλα που εκτός από δυνατό hardware θα προσφέρει στον χρήστη μια ολοκληρωτική εμπειρία cloud gaming, μιας και θα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για αυτήν την μετάβαση.

Υβριδικό Xbox Το όραμα μας είναι να δημιουργήσουμε μια επόμενης γενιάς υβριδική παιχνιδοκονσόλα ικανή να εκμεταλλευτεί τον δυναμικό συνδυασμό συσκευής και cloud, προκειμένου να ανοίξει εντελώς νέες εμπειρίες gaming.

Η παραπάνω φράση προέρχεται από μια παρουσίαση της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε σε κλειστό κύκλο τον Μάιο του 2022, με τη Microsoft να φαντάζεται πως οι gamers θα παίζουν cloud games από την υπηρεσία xCloud σε κάποια πιθανότατα φορητή συσκευή χαμηλού κόστους.

Για να συμβεί αυτό, η ομάδα του Xbox θεωρεί ότι θα έχει κλείσει τις απαραίτητες συμφωνίες με την AMD για να παρέχει επεξεργαστές Zen 6 CPU και κάρτες γραφικών Navi 5 (σ.σ. τώρα βρισκόμαστε στη γενιά Navi 3), αλλά και ακόμα πιο προηγμένο συνεπεξεργαστή NPU που θα βοηθά σε πολλούς σημαντικούς τομείς όπως η ανάλυση, η μείωση της καθυστέρησης, η σταθερότητα του ρυθμού ανανέωσης των καρέ κλπ.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, το χρονοδιάγραμμα για την επόμενη γενιά ξεκινά μέσα στο 2024 με τον σχεδιασμό του hardware, ενώ οι πρώτες παιχνιδοκονσόλες για developers θα μοιραστούν το 2027. Παράλληλα θα έχει ξεκινήσει ήδη η ανάπτυξη αυτών των υβριδικών cloud παιχνιδιών και αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft έχει προσλάβει από το 2021 την Kim Swift (Google Stadia, Valve) για να στήσει μια ομάδα που θα εστιάσει στα cloud-native games. Εξάλλου, η εταιρεία σκέφτεται να εκμεταλλευτεί την τεχνολογία του Google Stadia, την οποία δίνει σε τρίτους η Google με σχετικές άδειες, προκειμένου να φέρει την υπηρεσία Xbox Cloud Gaming και στα PCs.

Νέα μοντέλα Xbox Series X/S

Προτού δούμε, όμως, το επόμενης γενιάς υβριδικό Xbox, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο κυκλοφορίας νέων μοντέλων στην υπάρχουσα γενιά Xbox Series X/S. Σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο και παρά τις εξαγγελίες της Microsoft πως δεν σκοπεύει να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα, υπάρχουν αναφορές ότι ετοιμάζει τρία νέα μοντέλα, όλα χωρίς disc drive.

Το πρώτο από αυτά έχει κωδική ονομασία Ellewood και είναι μια μικρή αναβάθμιση του Xbox Series S, ενώ το Brooklin αποτελεί την discless έκδοση του Xbox Series X (2TB). Το Uther θα διαθέτει τα ίδια χαρακτηριστικά με το Brooklin απλά θα προσφέρει επιλογές διαμόρφωσης από το Design Lab της εταιρείας. Όλα θα διαθέτουν νέο τηλεχειριστήριο με κωδική ονομασία Sebile.

Από την παρουσίαση φαίνεται ότι το Brooklin θα έχει κυλινδρικό σχήμα, περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, ταχύτερη κεραία WiFi, θα προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα και θα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. Σε ό,τι αφορά το τηλεχειριστήριο Sebile, αυτό λέγεται ότι θα ενσωματώνει επιταχυνσιόμετρο, σύστημα απτικής ανάδρασης που θα λειτουργεί και σαν ηχείο, νέα modular thumbsticks, πιο μαλακά και αθόρυβα buttons και thumbsticks, μπαταρία με δυνατότητα αλλαγής, ενώ θα είναι εύκολο στην επισκευή και κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα υλικά.

Η Microsoft δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για τα παραπάνω, αλλά το χρονοδιάγραμμα κάνει λόγο για κυκλοφορία του Sebile τον Μάιο του 2024, του Ellewood τον Αύγουστο του 2024 και των Brooklin / Uther τον Οκτώβριο του 2024.

Σχέδια για τα παιχνίδια της Bethesda

Τέλος, διέρρευσαν τα σχέδια που είχε η Microsoft για την Bethesda πριν την ολοκλήρωση της εξαγοράς της ZeniMax (Ιούλιος 2020), και ίσως κάποια από τα παρακάτω να έχουν βάση:

Oblivion Remaster (ήταν να κυκλοφορήσει μέσα στο 2022)Doom Year Zero + DLC (2023)Fallout 3 Remaster (2024)Ghostwire: Tokyo (2024)Dishonored 3 (2024)Indiana Jones (αναμένεται)Project Kestrel + expansion (2024)Project PlatinumΝέο IP της Bethesda

Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί κάτι από τα παραπάνω.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό