18.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Τσάμπα χάρηκε γκολ-πέναλτι ο Σάμπιτζερ, VAR και διαιτητής το πήραν πίσω

Ειδήσεις Ελλάδα

Εκεί που λέμε πως τα έχουμε δει όλα στην εποχή του VAR, ο διαιτητής του αγώνα της Γκλάντμπαχ με την Μπορούσια Ντόρτμουντ είπε να… καινοτομήσει και να το πάει ένα βήμα παρακάτω. Έτσι, λοιπόν, στη φάση του 50ου λεπτού, ο ρεφερί, Μπαστνούμπνερ, υπέδειξε το σημείο του πέναλτι.

Ο Μάρσελ Σάμπιτζερ πήρε φορά, εκτέλεσε και έστειλε τα μπάλα στα δίχτυα για το 3-1 της ομάδας του, αλλά τη στιγμή που ο Αυστριακός σκόραρε, ο Γερμανός διαιτητής σφύριζε και ακύρωσε το γκολ. Οι παίκτες της Ντόρτμουντ κατευθύνθηκαν κατά πάνω τους και διαμαρτυρήθηκαν για το σφύριγμα όντας μπερδεμένοι.

Ο διαιτητής ενημερώθηκε από τον VAR πως δεν υπήρχε παράβαση και ο Μπαστνούμπνερ έπρεπε να πάει στην οθόνη για να το εξετάσει. Ο ίδιος εξήγησε στους έξαλλους ποδοσφαιριστών των Βεστφαλών πως δεν είχε σφυρίξει προτού εκτελέσει το πέναλτι ο Σάμπιτζερ, καθώς η φάση ακόμη ελεγχόταν.

Ο διαιτητής έλεγξε τη φάση στο μόνιτορ και αποφάσισε να πάρει πίσω και το πέναλτι και το… γκολ που είχε πετύχει ο Σάμπιτζερ, ακόμη κι αν ο ρεφερί είχε υποστηρίξει πως δεν είχε σφυρίξει για να πραγματοποιηθεί η εκτέλεση. Τρελό περιστατικό και ένα από τα πιο περίεργα που έχουμε παρακολουθήσει στην εποχή του VAR.

Κάτι σαν το Μπράιτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ…

Η μόνη τέτοια παρόμοια φάση που να έχει σημειωθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου είχε λάβει μέρος στις 26 Σεπτεμβρίου 2020, στην αναμέτρηση της Μπράιτον απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» βρισκόντουσαν μπροστά στο σκορ με 2-1 μέχρι και το 90+5′, όταν ο Σόλι Μαρτς ισοφάρισε σε 2-2 για τους «γλάρους». Σε μία από τις τελευταίες φάσεις του παιχνιδιού οι παίκτες του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ζήτησαν πέναλτι για χέρι, αλλά ο διαιτητής δεν είδε παράβαση και σφύριξε το τέλος του αγώνα.

Ωστόσο, αφού το ματς είχε ολοκληρωθεί, ο VAR παρενέβη και υπέδειξε στον διαιτητή πως έπρεπε να καταλογίσει πέναλτι υπέρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έτσι, παρά το γεγονός πως η αναμέτρηση είχε λήξει με κάθε επισημότητα, συνεχίστηκε για μία φάση ακόμα, με τον Μπρούνο Φερνάντες να ευστοχεί από τα «11» βήματα και να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του (3-2).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό