17.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

«Τρωϊκό Αποτύπωμα» για κομμάντος 6 χωρών στη Χαλκίδα και η φρεγάτα «Υδρα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Τι γυρεύουν άραγε νυχτιάτικα αμερικανοί, γάλλοι, βρετανοί, ιταλοί, μαυροβούνιοι και βούλγαροι κομάντος, τη Δευτέρα στη Χαλκίδα; και πως αυτό σχετίζεται με την Ερυθρά θάλασσα και τη φρεγάτα «ύδρα».

Θα μετάσχουν σε μια άσκηση των ειδικών δυνάμεων που έχει άμεση σχέση με τα όσα συμβαίνουν στην Ερυθρά Θάλασσα – όπως πληροφορείται ο ΒΗΜΑτοδότης από το ΓΕΕΘΑ – με ένα και μοναδικό σενάριο. Την ανακατάληψη εμπορικού πλοίου που είχε καταληφθεί από παραστρατιωτικές οργανώσεις.

Την ώρα που θα ξεκινά η άσκηση των κομάντος, θα ξεκινά από το Τζιμπουτί και η φρεγάτα «Υδρα», που μετέχει στην επιχείρηση «Ασπίδες», για την πρώτη της περιπολία στον Κόλπο του Αντεν. Μια περιπολία που θα διαρκέσει 8 με 9 ημέρες, στα επικίνδυνα νερά της Ερυθράς Θάλασσας, ενώ η δεύτερη επιχείρησή της θα αφορά συνοδεία εμπορικού πλοίου, αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Το «Τρωϊκό Αποτύπωμα»

Επιστρέφοντας και πάλι στην άσκηση-επίδειξη των κομάντος στη Χαλκίδα, που έχει την ονομασία «Τρωικό Αποτύπωμα», να σημειώσω ότι αναμένεται να την παρακολουθήσει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ενώ σε αυτήν θα μετέχουν ελικόπτερα και τα περιβόητα ταχύπλοα σκάφη MARK-5, που χρησιμοποιεί η αφρόκρεμα των ειδικών δυνάμεων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό