24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τρουφάκια με τσουρέκι από τον Άκη Πετρετζίκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Για τη συνταγή θα χρειαστείς

325 γρ. κουβερτούρα250 γρ. τσουρέκι20 γρ. κονιάκ50 γρ. γάλα πλήρες20 γρ. μέλιξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη30 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα

Για το σερβίρισμα150 γρ. τρούφα σοκολάτας, πολύχρωμη

Κόβουμε τα 200 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ.Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1-1 1⁄2 λεπτό, μέχρι να λιώσει.Θρυμματίζουμε το τσουρέκι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.Προσθέτουμε στο μπολ τη λιωμένη κουβερτούρα, το κονιάκ, το γάλα, το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κάρδαμο, τα καρύδια, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Δες όλη τη συνταγή στο akispetretzikis.com

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό