18.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Ειδήσεις Ελλάδα

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιούν ερευνητές της εταιρείας λογισμικού κυβερνοασφάλειας ESET.

Αυτές οι εφαρμογές κλέβουν προσωπικές πληροφορίες χρηστών, συμπεριλαμβανομένων των διαπιστευτηρίων που απαιτούνται για την πρόσβαση στις οικονομικές εφαρμογές τους. Αυτές οι εφαρμογές θεωρούνται εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και, ενώ μπορεί να φαίνεται ότι παρέχουν βασικές λειτουργίες και φαίνονται νόμιμες, περιέχουν κακόβουλο λογισμικό XploitSPY.

Οι εφαρμογές έφτασαν μέσω του Google Play Protect, το οποίο σαρώνει όλες τις εφαρμογές σε τηλέφωνα Android κάθε μέρα για να “αποτρέψει την εγκατάσταση επιβλαβών εφαρμογών”. Δυστυχώς, οι χάκερ έχουν βρει τρόπους να νικήσουν αυτήν την προστασία.

Εάν διαθέτετε κάποια από τις τρεις εφαρμογές που αναφέρονται παρακάτω στο τηλέφωνό σας Android, πρέπει να τις απεγκαταστήσετε άμεσα:

Dink MessengerSim InfoDefcom

Παρόλο που αυτές οι εφαρμογές έχουν αφαιρεθεί από το Google Play Store, εάν τις έχετε εγκαταστήσει στο τηλέφωνό σας, μπορούν να κλέψουν τα προσωπικά σας στοιχεία και να βοηθήσουν τους χάκερ να εισβάλουν στις οικονομικές σας εφαρμογές. Η ESET, σημειώνει ότι η καμπάνια ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2021 σε μια προσπάθεια να εγκαταστήσουν οι χρήστες Android κακόβουλο λογισμικό στις συσκευές τους στην Ινδία και το Πακιστάν.

Για να δείτε εάν κάποια από αυτές τις εφαρμογές βρίσκεται στο τηλέφωνό σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Εφαρμογές > Εμφάνιση όλων των εφαρμογών xxx και μετακινηθείτε προς τα κάτω στη λίστα αναζητώντας τις. Για να διαγράψετε μια εφαρμογή στο τηλέφωνό σας Android, ανοίξτε το Google Play Store > Πατήστε το εικονίδιο προφίλ στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης > Πατήστε Διαχείριση εφαρμογών και συσκευών > Πατήστε στην καρτέλα Διαχείριση > Επιλέξτε το όνομα της εφαρμογής που θέλετε να απεγκατασταθεί > Πατήστε Κατάργηση εγκατάστασης.

Μπορείτε να προσδιορίσετε εάν το τηλέφωνό σας έχει μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό XploitSPY προσέχοντας τα ακόλουθα σημάδια:

Η συσκευή σας λειτουργεί πιο αργά από το κανονικό με μειωμένη απόδοση, συμπεριλαμβανομένων χαμηλότερων ταχυτήτων Διαδικτύου;Έχουν αλλάξει οι ρυθμίσεις του συστήματος χωρίς την άδειά σας;Αδειάζει πολύ γρήγορα η μπαταρία;

Εκτός από το ότι βρίσκεται σε εφαρμογές που παρατίθενται στο Play Store, το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να εγκατασταθεί στο τηλέφωνό σας μέσω μολυσμένων συνημμένων σε email, κακόβουλων διαφημίσεων που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο και από ιστότοπους απάτης που μπορεί να σας ζητηθεί να επισκεφτείτε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό