17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τρεις εκδηλώσεις που θα λατρέψουν οι απανταχού wine lovers

Ειδήσεις Ελλάδα

Wine fairs με κρασιά από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, μία βόλτα στον εγχώριο και τον ιταλικό αμπελώνα και τα καλύτερα κρασιά της βορείου Ελλάδος μας περιμένουν την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Η ερχόμενη εβδομάδα παρουσιάζει υψηλό οινικό ενδιαφέρον με τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις για το κρασί να λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα και να συγκεντρώνουν πάνω τους τα βλέμματα των επαγγελματιών του χώρου, αλλά και των λάτρεων του κρασιού, που πάντα αναζητούν αφορμές για συναρπαστικά wine tastings.

Το “όχι εστιατόριο” που μας έμαθε να τρώμε νόστιμα και εκτός του comfort zone μας

Deals Oino Vino

Ένα συναρπαστικό οινικό ταξίδι εκεί όπου η Ελλάδα συναντά την Ιταλία ετοιμάζεται αυτές τις ημέρες με πρωτοβουλία της εταιρείας Deals στο κέντρο της πόλης. Έτσι, αυτή τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου οι επαγγελματίες του κρασιού δίνουν ραντεβού στο πανέμορφο νεοκλασσικό κτήριο Αμαλίας 36 για ένα ημερήσιο Wine Fair με θέμα του τον ελληνικό και τον ιταλικό αμπελώνα, ενώ παράλληλα με την έκθεση θα πραγματοποιηθούν και δύο εξειδικευμένα masterclasses υψηλού ενδιαφέροντος.

Ένα head to tail menu μεταμορφώνει γιακάδες, πτερύγια και κόκκαλα σε πιάτα υψηλών αξιώσεων

Έτσι τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στις 11.30 το πρωί ο Clemens Lageder, ιδιοκτήτης και οινολόγος του Alois Lageder, θα παρουσιάσει ένα μοναδικό masterclass με αντικείμενο τρόπους εκχύλισης παραγωγής λευκών ποικιλιών, διαφορετικά υψόμετρα και κλίματα, ηλικίες αμπελοτοπίων και νέες ποικιλιακές τάσεις στο Alto Adige μέσα από ένα βιωματικό wine tasting, ενώ στη 1 το μεσημέρι ο Γιώργος Λούκας θα μας παρασύρει σε ένα ανατρεπτικό blind tasting για προχωρημένες γευστικές παλέτες. Και τα δύο masterclasses απαιτούν κράτηση θέσης.

Cellier Wine Fair

Μία από τις πλέον premium έκθεσεις οίνου και αποσταγμάτων, το Cellier Wine Fair, επιστρέφει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 4 και 5 Φεβρουαρίου αντίστοιχα με παραπάνω από 25 διεθνείς παραγωγούς, με δεκάδες ελληνικά οινοποιεία, πολύτιμα αποστάγματα και με παράλληλες εκδηλώσεις. Με το συλλεκτικό ποτήρι γευσιγνωσίας επιλέγουμε και δοκιμάζουμε ανάμεσα σε εκατοντάδες ετικέτες κρασιών, αποσταγμάτων και premium cocktails τα οποία συνδυάζουμε ιδανικά με τα delicatessen της επιλογής μας. Το Cellier Wine Fair αποτελεί μια σπάνια ευκαιρία για τους λάτρεις του κρασιού και των αποσταγμάτων, να δοκιμάσουν ευρεία γκάμα προϊόντων Ελλήνων και ξένων παραγωγών και να ανταλλάξουν απόψεις μαζί τους.

Η έκθεση έχει διάρκεια δυο ημέρες και ξεκινάει την Κυριακή 4/2/24 στην Αθήνα, στο Divani Caravel Hotel, 11:00-20:00, και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 5/2/24 στη Θεσσαλονίκη στην Γ΄ Αποθήκη λιμανιού, 17:00-22:00. To Cellier Wine Fair που διοργανώνεται για 16η χρονιά από τη GENKA 1877 διατηρεί αναλλοίωτη την αρχική του αποστολή, που δεν είναι άλλη απ’ το να φέρει σε επαφή το ελληνικό κοινό με παραγωγούς, απ’ την Ελλάδα και από τον υπόλοιπο κόσμο. Η έκθεση πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις όπως, θεματικά masterclasses, παρουσιάσεις νέων ετικετών, fine wines & spirits, προβολές σπάνιων ετικετών, vegan επιλογών, οίνων βιοδυναμικής καλλιέργειας, αποσταγμάτων χωρίς αλκοόλ, οίνων χωρίς αλκοόλ, premium cocktails, delicatessen κ.α.

Τα ΒορΟινά στην Αθήνα

Τα ΒορΟινά της Αθήνας, η οινική εκδήλωση που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη διοργάνωση για το κρασί στην Ελλάδα, πραγματοποιείται φέτος στο Ζάππειο Μέγαρο, τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ. Πρόκειται για την ετήσια έκθεση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων της ένωσης “Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος”, των κορυφαίων οινοποιείων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, καταναλωτές, και επαγγελματίες από την εστίαση και το εμπόριο οίνου. Με ανανεωμένη διάθεση και σε νέα τοποθεσία φέτος, στο Ζάππειον Μέγαρο, πάντα όμως με την ίδια χαρά και προσμονή, τα ΒορΟινά θα ενώσουν και πάλι τους οπαδούς, φίλες και φίλους, του επώνυμου, ποιοτικού Ελληνικού κρασιού.

Στα τραπέζια των Οινοποιών Βορείου Ελλάδος, ο πλούτος του αμπελώνα της Βόρειας Ελλάδας, από τον Όλυμπο στην Ήπειρο και από εκεί, σε όλη τη Μακεδονία. Οίνοι ξηροί λευκοί, blanc de noir, orange, ροζέ και ερυθροί, αφρώδεις λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ημίξηροι, ημίγλυκοι και γλυκείς (φυσικώς ή φυσικός), μονοποικιλιακοί ή σε χαρμάνια, αλλά και αμπελοοινικά αποστάγματα έως μακρόχρονης παλαίωσης, είναι ένα μέρος μόνο των επιλογών που οι επισκέπτες της έκθεσης θα γευτούν. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν τα κρασιά του τρύγου 2023 που ως γνωστόν, αποτέλεσε μια απαιτητική οινική χρονιά, με εξαιρετικά ωστόσο αποτελέσματα από τη Βόρειο Ελλάδα, το Ξινόμαυρο σε όλες του τις εκδοχές και εκφράσεις, οι ποικιλίες που καλλιεργούνται μόνο στη Βόρειο Ελλάδα, από τη Ντεμπίνα, το Βλάχικο και το Λημνιό, μέχρι το Αμάσι και τη Νεγκόσκα, το λευκό χαρμάνι-στυλ των δραμινών κρασιών, τα κρασιά από τα υψηλότερα αμπελοτόπια της Ελλάδας, και πολλά ακόμη.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό