23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τράπεζες και μη χρηματοοικονομικά blue chips οδήγησαν το Γενικό Δείκτη στις 1.351,56 μονάδες

Ειδήσεις Ελλάδα

Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του TaxheavenΗ ανάκαμψη των ευρωπαϊκών αγορών σε συνδυασμό με την έντονη επιχειρηματικότητα και ειδησεογραφία στο ελληνικό χρηματιστήριο βοήθησαν στην επαναπροσέγγιση και υπέρβαση των 1.350 μονάδων του Γενικού Δείκτη στο ελληνικό χρηματιστήριο. Μία άνοδος που προήλθε και από την ενδοσυνεδριακή αλλαγή της τάσης στις τράπεζες μετά τη επιτυχημένη έκδοση του εταιρικού ομολόγου της ΕΤΕ. Η μετοχή της ΕΤΕ υποχώρησε μεν οριακά αλλά οι υπόλοιπες 3 συστημικές κινήθηκαν έντονα ανοδικά.

Ταυτόχρονα συνέχισαν ανοδικά και τα υπόλοιπα μη χρηματοοικονομικά blue chips όπως η ΔΕΗ (ανακοινώνει το business plan στο Λονδίνο), ο Μυτιληναίος (θα ανακοινώσει αποτελέσματα χρήσης 2023), η Jumbo (μεγάλη αύξηση πωλήσεων και υψηλό μέρισμα), η Motor Oil, η Alpha Aστικά Ακίνητα (μετασχηματίζεται σε real estate και θα επιστρέψει κεφάλαια), ο ΟΠΑΠ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο ΑΔΜΗΕ, η Ιντρακομ και η Ιντραλοτ.  

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1.351,56 μονάδες με άνοδο 0,86%. Η αξία συναλλαγών ανήλθε στα 91 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 70 έκλεισαν ανοδικά και οι 47 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) μεταβλήθηκε κατά 1,05%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) κατά 2,26% από άνοδο μετοχών όπως η AΛΟΥΜΥΛ, η AVAX, η EpsilonNet κ.ά. Από τους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, οι τράπεζες αυξήθηκαν κατά 1,09%, τα οικιακά προϊόντα 1,64%, οι πετρελαϊκές κατά 1,56% και οι βιομηχανικές κατά 0,41%. Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν σε Τράπεζα Πειραιώς, Μυτιληναίο, Jumbo, Αlpha Bank και ΔΕΗ.Διεθνείς αγορές: Ξεπέρασε και τις 38.000 μονάδες ο Dow Jones

Οι αμερικανικές αγορές συνέχισαν το κρεσέντο τους και ο Dow Jones έχει ξεπεράσει με την έναρξη των σημερινών αμερικανικών συνεδριάσεων τις 38.000 μονάδες. Ο S&P 500 κινείται και αυτός σε υψηλά επίπεδα κοντά στις 4.900 μονάδες ενώ ο Nasdaq βρίσκεται πάνω από τις 15.411 μονάδες.

Το ανοδικό κλείσιμο των αμερικανικών αγορών την Παρασκευή, δημιούργησε νέες προοπτικές ανόδου και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που από το πρωί της Δευτέρας βρέθηκαν σε θετικό momentum όπου και συνεχίζουν. Ο γερμανικός DAX αυξάνεται κατά 0,7%, ο γαλλικός CAC έχει άνοδο 0,62%, ο ιταλικός MIB υποχωρούσε (-0,56%) και ο πανευρωπαϊκός Eurostoxx 50 είχε άνοδο 0,72%.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό