23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το Zeekr 007 θα μπορούσε να είναι το αυτοκίνητο ενός Κινέζου James Bond 

Ειδήσεις Ελλάδα

H Zeekr έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει στην έκθεση του Guangzhou τη νέα της ηλεκτρική λιμουζίνα, το… 007, αλλά πριν την επίσημη πρεμιέρα έδωσε στη δημοσιότητα τόσο φωτογραφίες όσο και τεχνικά του στοιχεία.

Η σχεδίαση του 007 πιστώνεται στον Stefan Sielaff, που έχει προϋπηρεσία στις Audi και Bentley, ενώ στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται τα εντυπωσιακά LED στα άκρα του αμαξώματος.

Το μήκος, σύμφωνα με κινεζικά μέσα, θα φτάνει τα 4,85 μέτρα. Είναι δηλαδή ανάλογες του Tesla Model S, ενώ κατά τα άλλα οι γραμμές είναι καθαρές και οι αναλογίες αυτές που περιμένει κανείς να έχει ένα σύγχρονο σεντάν.

Στη μοντέρνα εικόνα του συμβάλλει και η διχρωμία, μιας και οι καθρέφτες αλλά και οι κολώνες του αμαξώματος διαφοροποιούνται χρωματικά, καθώς και τα λεπτά πίσω φώτα. Που μαζί με το σχεδιασμό του καπό παραπέμπουν λίγο σε Taycan και Lucid Air.

Όσο για το εσωτερικό μπορεί να μην έχει ακόμα αποκαλυφθεί αλλά από όσο μπορούμε να δούμε στη φωτογραφία από ψηλά και χάρη στην ηλιοροφή αναμένεται να είναι πολυτελές με πολλά ψηφιακά στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει η νέα τεχνολογία «nano-silvered privacy dome» της οροφής επιτρέπει διάφορα επίπεδα διαφάνειας και παρέχει πολύ καλή θερμική μόνωση. Η βάση του θα είναι το πλαίσιο PMA2+, που αποτελεί παραλλαγή του βασικού SEA της Geely, ενώ και πάλι από πληροφορίες που έχουν γραφεί σε κινεζικά μέσα θα υπάρχει έναν ηλεκτροκινητήρας 204 ίππων. Ο οποίος εξασφαλίζει ένα 0-100 σε περίπου 6,5 δεύτερα.

Είναι βέβαιο πως θα υπάρχουν και άλλες εκδόσεις και κατά πάσα πιθανότητα μια τετρακίνητη με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, τεχνολογία 800V και μπαταρία 100 kWh που θα μπορεί να φορτίσει σε μόλις 30 λεπτά.

Το ηλεκτρικό σεντάν 007 θα είναι το τέταρτο μοντέλο της Zeekr, μαζί με τα υπάρχοντα 001 Shooting Brake, 009 minivan και το X compact SUV, η οποία έχει ήδη αρχίσει να δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ευρώπη.  

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό