22.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Το Windows 11 σε 400 εκατ. υπολογιστές μέσα στα πρώτα δύο χρόνια

Ειδήσεις Ελλάδα

Είναι γεγονός ότι η υποδοχή του κοινού στο Windows 11 δεν ήταν αυτή που περίμενε η Microsoft, αν και έβγαλε η ίδια τα ματάκια της με τον τρόπο που λάνσαρε αρχικά τη νέα μεγάλη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της. Πιθανότατα θα θυμάστε ότι η διανομή έγινε σταδιακά και αρχικά μόνο για υπολογιστές με TPM και επεξεργαστές Intel Core 8ης γενιάς ή μεταγενέστερους, ενώ υπήρξαν και σημαντικά θέματα με τις λειτουργίες του.

Μέσα στους μήνες που ακολούθησαν το αρχικό λανσάρισμα τον Οκτώβριο του 2021, η Microsoft κατάφερε να διευθετήσει αρκετά από τα ζητήματα του Windows 11 και να ανοίξει τη νέα έκδοση για περισσότερα PCs, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να είναι εγκατεστημένο και να χρησιμοποιείται σε περισσότερους από 400 εκατομμύρια υπολογιστές παγκοσμίως.

Αυτό ισχυρίζεται, τουλάχιστον, η ιστοσελίδα Windows Central σε νέα αναφορά της, επικαλούμενη πηγές εκ των έσω στη Microsoft. Η τελευταία παραδέχεται πως η υιοθέτηση του Windows 11 προχωρά με πιο αργούς ρυθμούς σε σύγκριση με το Windows 10 (σ.σ. είχε φτάσει στα 600 εκατ. μέσα στα πρώτα δύο χρόνια), αλλά και πάλι εκτιμά πως στις αρχές του 2024 θα ξεπεράσει το ορόσημο των 500 εκατ. υπολογιστών.

Σαφέστατα, όμως, μας ενδιαφέρει περισσότερο αν θα βγουν αληθινές οι φήμες για λανσάρισμα του Windows 12 μέσα στο 2024, για το οποίο υπήρξαν ενδείξεις τόσο από την ίδια τη Microsoft, όσο και από την Intel.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό