21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το Rimac Nevera είναι το ταχύτερο ηλεκτρικό στο ‘Ring

Ειδήσεις Ελλάδα

Υπήρχε μία εποχή προς τα τέλη της δεκαετίας του ’00 που η διαμάχη ανάμεσα στη Nissan με το ολοκαίνουριο τότε GT-R και την Porsche με την θρυλική 911 στην πίστα του Nurburgring μονοπωλούσε το ενδιαφέρον του μέσου αναγνώστη. Οι εποχές έχουν αλλάξει όμως και με εξαίρεση το εκάστοτε hypercar που καταρρίπτει το εκάστοτε ρεκόρ, η πίστα του Nurburgring, σε επίπεδο χρόνου τουλάχιστον, κυριαρχείται από ηλεκτρικά μοντέλα. Την αρχή για μοντέλα μαζικής παραγωγής έκανε η Porsche Taycan Turbo, η οποία έχασε το ρεκόρ από το Tesla Model S Plaid, το ανέκτησε κάποιους μήνες αργότερα και το ξαναέχασε από το Tesla Model S Plaid “Track Package”!

Τώρα όμως μπήκε στην συζήτηση το Rimac Nevera το οποίο αναμενόμενα, έκανε οποιονδήποτε άλλο μιλούσε να σωπάσει. Το πανίσχυρο ηλεκτρικό hypercar κατάφερε έναν χρόνο της τάξης των 7 λεπτών και 5.298 δευτερολέπτων υποβιβάζοντας το αμερικανικό sedan στην δεύτερη θέση. Ο χρόνος επιτεύχθηκε από τον Martin Kodric ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το Nevera χρησιμοποίησε για την συγκεκριμένη δοκιμασία τα σχεδόν semi-slick Michelin Cup 2R ελαστικά – τα ίδια που χρησιμοποιούσε όταν γινόταν το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο, καταγράφοντας ταχύτητα της τάξης των 412 km/h!

Φυσικά, η κατάρριψη ενός ρεκόρ, οποιουδήποτε ρεκόρ, σε μία πίστα τόσο απαιτητική όσο το Nurburgring δεν είναι εύκολη υπόθεση και ο καιρός που την ημέρα του επίμαχου γύρου έφερε μία από τις πιο ζεστές ημέρες στην περιοχή δεν έκανε τα πράγματα ευκολότερα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το Rimac Nevera σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό hyper-GT και όχι ως ένα υπερόπλο για την πίστα, οπότε το 7:05.298 είναι μία απτή απόδειξη των δυνατοτήτων του οχήματος. Στο κάτω-κάτω παραμένει μία απίστευτη δημιουργία με περισσότερα από 1.900 άλογα, 2.360 Nm ροπής και μία μπαταρία 120 kWh που επιταχύνει ταχύτερα σχεδόν από οτιδήποτε άλλο σε τέσσερις τροχούς και όπως όλα δείχνουν, δεν… τα παρατάει στην πρώτη στροφή. Για την ιστορία, αξίζει να σημειώσουμε ότι η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης έχει να μας δώσει πολλά ακόμα καθώς ναι μεν ο χρόνος του Rimac Nevera είναι εντυπωσιακός, αλλά δεν καταφέρνει να κάνει μία Porsche 911 GT3 RS να ιδρώσει (6:49.33), ούτε απειλεί προς το παρόν το απόλυτο ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής που έχει στο όνομα της η ειδική Mercedes-AMG One με 6:35.18…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό