17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το pre-wedding πάρτι του μεγιστάνα Anant Ambani – Η Rihanna, το αστρονομικό ποσό που πήρε και οι ισχυροί του πλανήτη

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε μια χώρα που είναι γνωστή για τους γάμους υπερπαραγωγή, το pre-wedding πάρτι του Anant Ambani δεν ξεχώρισε μόνο για την πολυτέλεια και τη μεγαλοπρέπειά του, αλλά αποτέλεσε και απόδειξη των ισχυρών σχέσεων του επιχειρηματία με τους διεθνείς επενδυτές.

Ο Anant Ambani, ηλικίας 28 ετών, που είναι πρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο πολλών εταιρειών που ανήκουν στη Reliance, θα παντρευτεί την 29χρονη Radhika Merchant, κόρη του διευθύνοντος συμβούλου φαρμακευτικών εταιρειών και δισεκατομμυριούχου Βιρέν Μέρτσαντ, στις 12 Ιουλίου.

Οι υψηλοί προσκεκλημένοι

Η διάσημη τραγουδίστρια Rihanna, ο ιδιοκτήτης της “Meta” Mark Zuckerberg με τη σύζυγό του, Priscilla Chan και η Ivanka Trump, ήταν στην Ινδία την περασμένη Παρασκευή προσκεκλημένοι στις εντυπωσιακές και υπερχλιδάτες εορταστικές εκδηλώσεις που οργάνωσε ο Mukesh Ambani, ο Ινδός μεγιστάνας με τη μεγαλύτερη περιουσία στην Ασία, προκειμένου να γιορτάσει τον επικείμενο γάμο του γιου του.

Σύμφωνα με τη λίστα των προσκεκλημένων, ταξίδεψαν στην Ινδία περισσότεροι μεγιστάνες από αυτούς που βρέθηκαν στους γάμους των δύο μεγαλύτερων παιδιών του Ambani το 2018 και το 2019. Γεγονός που υπογραμμίζει την αυξανόμενη επιρροή και τον ρόλο της Reliance ως μέσο διείσδυσης στην ινδική οικονομία, για τους παγκόσμιους γίγαντες της τεχνολογίας, των μέσων ενημέρωσης και της ενέργειας.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο Mark Zuckerberg της Meta Platforms, ο Bill Gates, συνιδρυτής της Microsoft, ο Larry Fink συνιδρυτής της BlackRock, ο διευθύνων σύμβουλος της Alphabet, Sundar Pichai και ο πρόεδρος της Saudi Aramco, Yasir Al Rumayyan.

Και για να καταλάβει κανείς το μέγεθος των εορτασμών αλλά και το πόσο βαθιά το χέρι στην τσέπη έβαλαν οι γονείς των ζευγαριών, αρκεί να σημειωθεί πως υπήρχαν κομμωτές και μακιγιέρ για τους καλεσμένους και 9σέλιδος κατάλογος dress code.

Μάλιστα, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως υπάρχει όριο τριών βαλιτσών για κάθε ζευγάρι καλεσμένων ενώ το ινδικό δημοσίευμα του National News αναφέρει ότι και οι 1.000 επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες πλυντηρίου και καθαριότητας καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Οι τριήμεροι εορτασμοί

Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε ένα κοκτέιλ πάρτι, το οποίο είχε την ονομασία «μια βραδιά στη χώρα των αιώνων».

Τη δεύτερη μέρα, οι καλεσμένοι πήγαν για «μια βόλτα στην άγρια πλευρά» στο κοντινό κέντρο διάσωσης ζώων Reliance, ένα έργο του μέλλοντος γαμπρού, για το οποίο το dress code είναι «πυρετός της ζούγκλας» με τη συμβουλή να φοράνε οι καλεσμένοι «άνετα παπούτσια». Το βράδυ, οι καλεσμένοι συμμετείχαν σε «mela rouge» – mela στα ινδικά σημαίνει πανηγύρι – όπου τους ζητήθηκε να φορέσουν «εκθαμβωτικές» ινδικές ενδυμασίες.

Την τελευταία ημέρα, «tusker trails», οι επισκέπτες μπορούσαν να περάσουν το απόγευμα «περιτριγυρισμένοι από τα θαύματα της φύσης». Αυτά περιλάμβαναν περισσότερους από 200 ελέφαντες και 120 ερπετά που προηγουμένως κινδύνευαν να πουληθούν ή να πέσουν θύματα λαθροθηρίας.

Το τελευταίο πάρτι, το hastakshar, που σημαίνει υπογραφή, ήταν μια βασιλική εκδήλωση με ενδυματολογικό κώδικα «Ινδική κληρονομιά».

Το εξωπραγματικό μενού

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Times of India, οι σεφ που απασχολούνται στο πολυτελές ξενοδοχείο Jardin Hotel ετοίμασαν περισσότερα από 2.500 πιάτα – από ιαπωνική, μεξικανική και ταϊλανδέζικη κουζίνα.

Ένας ειδικός δήλωσε στο δημοσίευμα ότι οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε 75 επιλογές για πρωινό και άλλες 225 και 275 για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο.

Το show υπερπαραγωγή της Rihanna

Η Rihanna, η οποία γέννησε το δεύτερο παιδί της τον Αύγουστο, πρωταγωνίστησε στις εκδηλώσεις, καθώς τραγούδησε δημοσίως για πρώτη φορά από τον μεγάλο τελικό του “Superbowl” τον περασμένο χρόνο.

Ήταν η πρώτη της ολοκληρωμένη συναυλία μετά από σχεδόν μια δεκαετία στο ιδιωτικό προγαμιαίο πάρτι της οικογένειας του πλουσιότερου ανθρώπου της Ασίας, Mukesh Ambani.

«Προς τιμήν του Anant και της Radhika, σας ευχαριστώ που με έχετε εδώ», είπε η Rihanna για να συνεχίσει: «Ο Θεός να ευλογεί την ένωσή σας. Σας εύχομαι τα καλύτερα. Συγχαρητήρια!»

Σύμφωνα με την μεγάλη ημερήσια τοπική εφημερίδα “India Today”, στην τραγουδίστρια της R&B προσφέρθηκε υπέρογκη αμοιβή ύψους 9 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις.

«Το σόου ήταν το καλύτερο», είπε στους θαυμαστές της μετά την εμφάνιση της 1ης Μαρτίου.

Η Rihanna, φορώντας ένα αστραφτερό διάφανο πράσινο φόρεμα και περίτεχνα κολιέ, ερμήνευσε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, συμπεριλαμβανομένων των Bitch Better.

Girl what kinda phone is this??? https://t.co/qxpwSt36XW

— bunny sanders (@whatbunnysaid) March 2, 2024

Rihanna’s $6M performance of “All Of The Lights” in India at the son of Billionaire Mukesh Ambani’s wedding pic.twitter.com/d1J4ZfvWzE

— Historic Vids (@historyinmemes) March 2, 2024

Συνολικά η Rihanna ερμήνευσε 19 επιτυχίες της, συμπεριλαμβανομένου τα κομμάτια: «Bitch Better Have My Money», «Wild Thoughts», «Rude Boy», «Work», «We Found Love», «Umbrella», «Stay», και «Diamonds».

@diet_paratha How is this an Indian wedding?! 😭😭actually…nvm #ambaniwedding #ambani #rihanna #rihannanavy #india #gujarati ♬ original sound – Diet Paratha

Ποιος είναι ο Mukesh Ambani

Ο 66χρονος Mukesh Ambani, πρόεδρος του κολοσσού του πετρελαίου και των τηλεπικοινωνιών Reliance Industries, είναι ο πλουσιότερος επιχειρηματίας της Ασίας και 10ος κατά σειρά παγκοσμίως, σύμφωνα με τον κατάλογο του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους, με περιουσία άνω των 116 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Mukesh Ambani κληρονόμησε από τον πατέρα του μια ήδη επιτυχημένη βιομηχανική επιχείρηση, που κάλυπτε τους τομείς του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και της πετροχημείας και την εξέλιξε σε μια επικερδή κοινοπραξία που επεκτάθηκε στο λιανεμπόριο, τις τηλεπικοινωνίες και σε μια ομάδα κρίκετ στο πρωτάθλημα της Ινδίας.

Οι συμπράξεις της Reliance με εταιρείες όπως η Burberry και η Armani της επέτρεψαν να ανταποκριθεί στην ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα πολυτελείας στην Ινδία.

Η Antilia, η κατοικία της οικογένειας του Αμπάνι, είναι ένας ουρανοξύστης 27 ορόφων, η κατασκευή του οποίου στοίχισε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, μετρά 600 μόνιμους υπαλλήλους και αποτελεί σημείο αναφοράς στο Μουμπάι.

Μόλις ολοκληρώθηκε το κτίριο το 2010, ο μεγιστάνας βρέθηκε στο επίκεντρο επικρίσεων από τη συγγραφέα Αρουντάτι Ρόι, μεταξύ άλλων, κατηγορώντας τον για επίδειξη της τεράστιας περιουσίας του στην πλειονότητα των συμπατριωτών του που ζουν σε συνθήκες βαθιάς φτώχειας.

Να σημειώσουμε στον γάμο της κόρης του το 2018 τραγούδησε η Beyonce.

Ο Ambani οργάνωσε τον ακριβότερο γάμο στην Ινδία για την κόρη του το 2018, με κόστος 100 εκατομμύρια δολάρια, στον οποίο τραγούδησε το αστέρι της αμερικανικής ποπ Beyonce.

Η οικογένεια Ambani  χτίζει αυτή τη στιγμή ένα τεράστιο συγκρότημα ινδουιστικών ναών στο Τζαμναγκάρ, προκειμένου να γιορτάσουν την ένωσή τους και να διατηρήσουν «την πλούσια πολιτιστική και πνευματική κουλτούρα της Ινδίας στην καρδιά των εορταστικών εκδηλώσεων του γάμου», υπογράμμισε η Reliance Foundation σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό