23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Το hypercar της Red Bull θα είναι από άλλο πλανήτη!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Red Bull πρόκειται να κάνει έντονη την παρουσία της στο χώρο των hypercar με την RB17, ένα αυτοκίνητο που έχει σχεδιαστεί από τον μηχανικό της F1 Adrian Newey.

Αρχικά είχε σχεδιαστεί με έναν V8 twin-turbo, όμως η RB17 έχει τώρα επιβεβαιωθεί ότι θα διαθέτει έναν κινητήρα V10 ατμοσφαιρικό, που θα διαθέτει την εκπληκτική ισχύ των 1.000 ίππων με κόκκινη γραμμή που φτάνει τις 15.000 στροφές ανά λεπτό.

Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης συμπληρώνεται από έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος συνεισφέρει επιπλέον 200 ίππους.

Κατασκευασμένη με γνώμονα την αεροδυναμική απόδοση, η RB17 στοχεύει να ανταγωνιστεί τους χρόνους γύρου των αυτοκινήτων της Formula 1, δημιουργώντας μέγιστη downforce 1.700 κιλών στα 240 χλμ./ώρα.

Είναι εντυπωσιακό ότι στα 190 χλμ/ώρα, η downforce αντιστοιχεί στο βάρος του αυτοκινήτου, το οποίο σύμφωνα με τις προδιαγραφές θα είναι κοντά στα 900 κιλά!

Η RB17 θα έχει μια πιο ευρύχωρη καμπίνα από την Aston Martin Valkyrie, με ενεργή ανάρτηση, ειδικά ελαστικά Michelin και πισταδόρικες προδιαγραφές.

Η παραγωγή θα περιοριστεί σε 50 μονάδες, με τον Newey να κρατάει μία για τον εαυτό του. Η τιμή του υπολογίζεται να ξεκινά κοντά στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι δοκιμές έχουν προγραμματιστεί για το 2024 και η παραγωγή αυτοκινήτων πελατών θα ξεκινήσει το 2026. Όσοι την αγοράσουν θα πρέπει να περάσουν από ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης ώστε να είναι σίγουρο ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αυτοκινήτου.

Η RB17 συνοδεύεται από μια βαριά τιμή 5 εκατομμυρίων λιρών (περίπου 6,3 εκατομμύρια δολάρια), εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τη νομιμότητά της στο δρόμο. Η Red Bull Advanced Technologies επιβεβαίωσε ότι η RB17 δεν θα είναι νόμιμη για τον δρόμο, ενισχύοντας την ιδιότητά της ως μηχανή υψηλής απόδοσης με επίκεντρο την πίστα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό