20.7 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Το Golf R 20 Years στα 0-280 χλμ/ώρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Golf R 20 Years Edition είναι το ισχυρότερο εργοστασιακό Golf που έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα η Volkswagen, με τον 2,0-λιτρο TSI κινητήρα (EA888) του να αποδίδει 333 ίππους (+13 ίππους από το Golf R) και να συνδυάζεται με αυτόματο DSG κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων που στέλνει τη κίνηση σε όλους τους τροχούς.
Το turbo λειτουργεί πλέον με σταθερή ταχύτητα κάτω από μερικό φορτίο του γκαζιού, γεγονός που κάνει τον κινητήρα πιο άμεσο στις εντολές του οδηγού. Το αυτοκίνητο φέρει την σπορ εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic, με την Volkswagen να αναφέρει ότι έχει αναπτύξει μια λειτουργία “Emotional Start” (συναισθηματικής εκκίνησης), που ανεβάζει τις στροφές του κινητήρα έως τις 2.500 σ.α.λ. κατά την εκκίνηση του μοτέρ, για να δώσει στο hot hatch έναν πιο επιθετικό ήχο.

Επιπλέον, το λογισμικό για το DSG κιβώτιο ταχυτήτων έχει επαναχαρτογραφηθεί για να δίνει καλύτερο feedback κατά τις αλλαγές σχέσεων. Αυτό σημαίνει ότι οι αλλαγές είναι πιο απότομες, ώστε να αυξήσει τον ενθουσιασμό του οδηγού.
Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε μόλις 4,6 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 270 χλμ/ώρα. Η ειδική έκδοση του Golf R διατίθεται σε δύο χρώματα, το μπλε Lapiz Blue και το λευκό. Με το πρώτο, οι ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών είναι βαμμένες σε γυαλιστερό μαύρο, ενώ με το δεύτερο αποκτούν μπλε απόχρωση. Προαιρετικά, οι ζάντες μπορούν να “ντυθούν” με τα Michelin Pilot Sport Cup 2 ελαστικά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό