30.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Η VW παρουσιάζει το Golf GTI Clubsport

Ειδήσεις Ελλάδα

Η αντίστροφη μέτρηση για ένα από μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις στον χώρο των motorsports έχει ήδη ξεκινήσει. Οι 24 ώρες του Nurburgring που θα λάβουν χώρα την 1η του Ιουνίου είναι ένας αγώνας που αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 200.000 θεατές και η Volkswagen λογικά έκρινε ότι είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να στήσει εκεί το σκηνικό για τον εορτασμό των 50 χρόνων του εμβληματικού Golf. Σε αυτόν τον εορτασμό πρωταγωνιστικό ρόλο θα διαδραματίσει το νέο Golf GTI Clubsport που θα παρουσιαστεί ως το ισχυρότερο μπροστιοκίνητο Golf όλων των εποχών αλλά δεν θα είναι μόνο του καθώς η Volkswagen έχει προγραμματίσει και άλλες ατραξιόν. Καταρχάς, ένα μοναδικό Golf GTI Clubsport “24h” θα λάβει μέρος στον 24ωρο αγώνα φορώντας τον αριθμό 50 ως ένα συμβολικό δώρο του διοργανωτή για την συμπλήρωση μισού αιώνα ιστορίας ενώ 3 κλασικά Golf GTI θα συμμετέχουν στο ADAC 24h Classic.

Επιστρέφοντας στο Golf GTI Clubsport, η γερμανική μάρκα αναφέρει πως θα χαρακτηρίζεται από ένα πλήρως ανασχεδιασμένο εμπρός μέρος που έχει γίνει ακόμα πιο αθλητικό και “δυνατό” ενώ νέα θα είναι και τα στάνταρ LED Plus φωτιστικά σώματα. Στο τελείωμα της οροφής μία μεγάλη αεροτομή εξασφαλίζει την παραγωγή της μέγιστης δυνατής downforce ενώ ανασχεδιασμένα θα είναι και τα πίσω LED φανάρια. Το πακέτο συμπληρώνουν οι ζάντες ελαφρού κράματος “Queenstown” 19 ιντσών που είναι επίσης νέες αλλά το Golf GTI Clubsport μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με τις νέες, σφυρήλατες ζάντες 19 ιντσών “Warmenau” που ζυγίζουν μόλις 8 κιλά έκαστη και κατά συνέπεια μειώνουν δραστικά την μη-αναρτώμενη μάζα με ότι αυτό σημαίνει για την οδική συμπεριφορά, τις επιδόσεις αλλά ακόμα και την άνεση του ολοκαίνουριου Golf.

Στο εσωτερικό με εξαίρεση τις όποιες αισθητικές παρεμβάσεις δεν περιμένουμε κάτι δραστικά διαφορετικό. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόσφατα το VW Golf ανανεώθηκε με το facelift να περιλαμβάνει και την αναβάθμιση του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης (και) με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης για τον ψηφιακό βοηθό. Ωστόσο η Volkswagen δηλώνει ότι το Golf GTI Clubsport θα διαθέτει ένα “Special” προφίλ οδήγησης το οποίο ρυθμίζει όλα τα σχετικά υποσυστήματα ώστε να ταιριάζουν στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πίστας του Nurburgring υπογραμμίζοντας την άρρηκτη σχέση που έχει η γερμανική μάρκα με την εμβληματική πίστα.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι το Golf GTI Clubsport 24h που θα λάβει μέρος στον αγώνα έχει εξοπλιστεί με ένα εκτεταμένο bodykit που αυξάνει κατακόρυφα την αεροδυναμική απόδοση του ενώ κάτω από το καπό, ο δίλιτρος TSI βενζινοκινητήρας είναι ικανός για 348 ίππους και 450 Nm ροπής. Το βάρος του αγωνιστικού περιορίζεται στα 1.170 κιλά και την υποστήριξη του έχει αναλάβει η ομάδα Max Kruse Racing. Όσον αφορά στα κλασικά hot hatches, αυτά είναι ένα Golf GTI 16S Oettinger του 1981, ένα Golf GTI Kamei του 1978 και το εικονιζόμενο Golf GTI του 1980 που όπως φαίνεται διαθέτει πολύ πιο φαρδιά φτερά σε σύγκριση με το εργοστασιακό και νέες ζάντες ελαφρού κράματος σε χρυσό χρώμα. Οι διαφορές σε σχέση με ένα “βασικό” Golf GTI σίγουρα είναι περισσότερες αλλά δυστυχώς δεν έχουμε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό