16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

το EV9 είναι το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο του 2024

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Kia κατάφερε να αναδειχθεί διπλός νικητής στα Παγκόσμια Βραβεία Αυτοκινήτου του 2024. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονομής των World Car Awards στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, ανακοινώθηκε ότι το EV9 της Kia κατέκτησε τους επίζηλους τίτλους του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς και του Παγκόσμιου Ηλεκτρικού Οχήματος.

Μέσα από μια ψηφοφορία, μίας επιτροπής αποτελούμενης από 100 διακεκριμένους δημοσιογράφους αυτοκινήτου από 29 χώρες, το EV9 κατάφερε να εντυπωσιάσει με τον καινοτόμο σχεδιασμό του, το ευρύχωρο εσωτερικό με επτά θέσεις και την ανταγωνιστική τιμή του. Βασισμένο στην πλατφόρμα E-GMP, το EV9 προσφέρει την τεχνολογία μπαταριών τέταρτης γενιάς για ακόμη καλύτερη απόδοση.

Τα World Car Awards έχουν γίνει παγκοσμίως αναγνωρίσιμα ως μια από τις πλέον διακεκριμένες διακρίσεις στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, επιβραβεύοντας την κορυφαία αρτιότητα και πρωτοπορία. Πριν από το 2024, η Kia είχε ήδη κατακτήσει τρεις νίκες στα World Car Awards, με τα Telluride και Soul EV το 2020, καθώς και το EV6 GT το 2023.

«Είναι μεγάλη μας τιμή που το EV9 αναδείχθηκε Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς και Παγκόσμιο Ηλεκτρικό Όχημα. Αυτή η επιτυχία αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσής μας στην τεχνολογία και την αριστεία στον σχεδιασμό. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε εξαιρετικά οχήματα που θα επαναπροσδιορίζουν την οδηγική εμπειρία για τους πελάτες μας παγκοσμίως», δήλωσε ο Ho Sung Song, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kia.

2024 WCA WINNERS

World Car of the Year: Kia EV9

World Electric Vehicle: Kia EV9

World Luxury Car: BMW 5 Series / i5

World Performance Car: Hyundai IONIQ 5 N

World Urban Car: Volvo EX30

World Car Design of the Year: Toyota Prius

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό