21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το Citroen Berlingo αναβιώνει το 2CV Fourgonnette

Ειδήσεις Ελλάδα

Αναπολώντας το στιλ της δεκαετίας του ’50 η Caselani συνεργάστηκε με την Citroen για να παρουσιάσει ένα πολύ διαφορετικό Berlingo. Ένα που προσπαθεί να αναβιώσει το πνεύμα και την διάθεση του 2CV Fourgonnette – της “επαγγελματικής” έκδοσης του θρυλικού 2CV που παρουσιάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 και μέχρι την λήξη της παραγωγής του είχε καταφέρει να πουλήσει κάτι παραπάνω από 1.25 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Εκείνο, εξοπλιζόταν με τον ίδιο δικύλινδρο βενζινοκινητήρα των 0.375 λίτρων ο οποίος προσέφερε… απλόχερα 9 άλογα που δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω κατά πόσο ήταν αρκετά στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης αποφάσιζε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το μέγιστο ωφέλιμο βάρος του 2CV Fourgonnette, που σύμφωνα με την γαλλική φίρμα άγγιζε τα 250 κιλά!

Το μοντέρνο Berlingo 2CV Fourgonnette είναι πολύ διαφορετικό όμως. Η Caselani άλλαξε ολόκληρο το αμάξωμα ξεκινώντας από το εμπρός μέρος με τη νέα γρίλια που φιλοξενεί το μεγάλο σήμα και τα χαρακτηριστικά, μεγάλα, στρογγυλά φωτιστικά σώματα αριστερά και δεξιά της και συνεχίζοντας προς το πίσω μέρος όπου στις πόρτες υπάρχουν πλέον δύο οβάλ “φινιστρίνια” και τα φανάρια έχουν ανασχεδιαστεί για να ταιριάζουν στο συνολικό στιλ. Την παράσταση κλέβουν όμως τα ιδιαίτερα, “γκοφρέ” πάνελ που στο αυθεντικό 2CV Fourgonnette βοηθούσαν ουσιαστικά στην αύξηση της ακαμψίας του αμαξώματος αλλά εδώ, ο σκοπός τους είναι αμιγώς αισθητικός και κατασκευάζονται από fiberglass. Δεδομένων των δυσκολιών του project και κυρίως των διαφορετικών αναλογιών του 2CV σε σύγκριση με το σύγχρονο Βerlingo, η δουλειά που έκανε η Caselani είναι αρκετά καλή και το βασικό είναι ότι σέβεται το αυθεντικό μοντέλο και την ιστορία του. Γι’ αυτό η Citroen το αναγνωρίζει επίσημα και το παρουσιάζει μέσα από τον δικό της ιστότοπο.

Από εκεί και πέρα, αξίζει να αναφέρουμε πως το Berlingo 2CV Fourgonnette δεν θυσιάζει καθόλου την πρακτικότητα του μοντέλου στο οποίο βασίζεται οπότε συνεχίζει να προσφέρει περί τα 4.4 τετραγωνικά μέτρα πατώματος για την φόρτωση των εμπορευμάτων (σχεδόν 3 φορές περισσότερο από το 2CV Fourgonnette της δεκαετίας του ’50) και έως έναν τόνο ωφέλιμο φορτίο (4 φορές περισσότερο από το 2CV Fourgonnette) ενώ το νέο αμάξωμα της Caselani μπορεί να τοποθετηθεί σε όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις του Berlingo, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρικής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό