21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Το Active Air Skirt των Hyundai και Kia είναι αποτελεσματικό

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Hyundai και η Kia παρουσίασαν την πρωτοποριακή τεχνολογία AAS (Active Air Skirt), που έχει εξελιχθεί για την επίτευξη μεγαλύτερης αυτονομίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η AAS αποτελεί σημαντικό βήμα προς τη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής αντίστασης στις μεγάλες ταχύτητες, επιφέροντας μεγαλύτερη αυτονομία αλλά και ευστάθεια στα ηλεκτρικά μοντέλα.

Η τεχνολογία AAS επικεντρώνεται στον εμπρός προφυλακτήρα και τους τροχούς, ρυθμίζοντας δυναμικά τη ροή του αέρα στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Έτσι διαχειρίζεται με επιτυχία τους στροβιλισμούς γύρω από τους τροχούς, ενώ προσαρμόζεται στις διαφορετικές ταχύτητες.

Η AAS βασίζεται σε δύο φλαπς που βρίσκονται στα άκρα των προφυλακτήρων και λίγο μπροστά από τους τροχούς και ανακατευθύνουν τη ροή του αέρα βελτιώνοντας την αεροδυναμική. Η λειτουργία της ενεργοποιείται σε ταχύτητες άνω των 80 χλμ./ώρα, ενώ κάτω από αυτή την ταχύτητα, τα φλαπς επανέρχονται στην αρχική τους θέση.

Σε πρόσφατες δοκιμές, η Hyundai και η Kia μείωσαν τον συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) του Genesis GV60 κατά 0,008, προσφέροντας βελτίωση της αντίστασης κατά 2,8%. Αυτή η εξέλιξη αναμένεται να εξασφαλίζει επιπλέον 6 χιλιόμετρα αυτονομίας, αναδεικνύοντας τα συγκεκριμένα οφέλη της τεχνολογίας AAS.

Ταυτόχρονα η Hyundai Motor και η Kia πρωτοστατούν στην υιοθέτηση διάφορων τεχνολογιών -αεροτομές, ενεργητικά στοιχεία, αεροκουρτίνες τροχών, σπλίτερ/διαχύτες- που βελτιώνουν την αεροδυναμική.

Το Hyundai Ioniq 6, που διαθέτει πολλές από αυτές τις τεχνολογίες έχει να επιδείξει έναν εντυπωσιακό (0,21) συντελεστή οπισθέλκουσας. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό