16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το ταξίδι της Volkswagen R συνεχίζεται

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ιστορία της Volkswagen R ξεκινά πίσω στο μακρινό Golf R32 και η εξέλιξη της όλα αυτά τα χρόνια, με μοντέλα όπως το Passat R του 2008, το Scirocco R έναν χρόνο αργότερα , τα Arteon, T-Roc, Tiguan και Touareg είναι αξιοσημείωτη. Παρά τις σχετικά πρόσφατες εξαγγελίες όμως, η ανεξαρτητοποίηση και ο εξηλεκτρισμός της Volkswagen R δεν έχουν σημειώσει αντίστοιχες προόδους. Η γερμανική υπομάρκα επιδόσεων εξακολουθεί να μην έχει στην γκάμα της κάποιο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο ενώ όσον αφορά την… απαγκίστρωση από την Volkswagen, η “R” δεν έχει να επιδείξει κάποια ουσιαστική κίνηση. Γενικά, όσο η VW εστιάζει στον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, η “R” ανασυντάσσεται και προετοιμάζεται.
Το πρώτο απτό δείγμα αυτής της προσπάθειας είναι ο νέος, ανεξάρτητος χώρος που ανακοίνωσε για τον εαυτό της στο Autostadt – ένα θεματικό πάρκο στην περιοχή του Wolfsburg. Το πάρκο αυτό επισκέπτονται περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι ετησίως και ενώ υπάρχουν διάφορα περίπτερα αφιερωμένα στις υπόλοιπες μάρκες του ομίλου Volkswagen, η “R” έλαμπε δια της απουσίας της. Μέχρι τώρα τουλάχιστον αφού η γερμανική εταιρία θα διαθέτει πλέον τον δικό της χώρο με επιφάνεια 100 τετραγωνικών μέτρων όπου θα παρουσιάζει τα νέα μοντέλα της, νέες τεχνολογίες και θα διοργανώσει ειδικά events. Πάνω απ’ όλα όμως, ο χώρος αυτός θα χρησιμοποιηθεί για να γνωρίσει καλύτερα ο κόσμος την Volkswagen R και τον ολοένα και σημαντικότερο ρόλο που διαδραματίζει εντός του ομίλου Volkswagen. Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την δυνατότητα συμμετοχής σε εικονικούς αγώνες σε πραγματικούς προσομοιωτές αλλά και να λάβουν μέρος σε διοργανώσεις όπως το “Friends of R” και “R & Coffee”.

Όσον αφορά στον εξηλεκτρισμό της Volkswagen R, έχουν γίνει κάποια μικρά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση (βλ. Touareg R) ενώ περιμένουμε να δούμε, ίσως και φέτος, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό δείγμα γραφής έστω και σε μορφή πρωτότυπου. Αναπόφευκτα και αδιαμφισβήτητα το μέλλον της “R” είναι 100% ηλεκτρικό με την εταιρία να έχει δεσμευτεί ότι αυτό θα συμβεί μέχρι το 2030 έστω και αν η εταιρία βασίζεται αποκλειστικά ακόμα στους θερμικούς κινητήρες. Η αλλαγή δεν θα αργήσει να έρθει και έχουμε την υποψία ότι όταν φτάσει εκείνη η ώρα, οι εξελίξεις θα είναι σχεδόν καταιγιστικές. Αυτό απέδειξε τουλάχιστον η Volkswagen με τα πρώτα της βήματα στον κόσμο των ηλεκτρικών επιδόσεων που περιλάμβαναν την πρεμιέρα 3 διαφορετικών “GTX” μοντέλων σε διάστημα μίας εβδομάδας! Δεν λέμε ότι θα συμβεί το ίδιο και με την πιο σκληροπυρηνική “R”, αλλά δεν πιστεύω να έχεις την ψευδαίσθηση ότι η δουλειά έχει σταματήσει στα εσώτερα της ανεξάρτητης, πλέον, μάρκας. Ανεξάρτητης και με δικό της, ξεχωριστό χώρο στο Autostadt.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό