17.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το στατιστικό παράδοξο και το ανάθεμα στον Μαγκουάιρ

Ειδήσεις Ελλάδα

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΣΑΡΑΣ
23.10.2023 | 12:29

Ο Χάρι Μαγκουάιρ σε μονομαχία με τον Κάμερον Άρτσερ στο ματς Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
@2023 AP IMAGES/JON SUPER

Ο Χάρι Μαγκουάιρ ήταν εκ των πρωταγωνιστών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη νίκη της το βράδυ του Σαββάτου (21/10) κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 2-1 για την 9η αγωνιστική της Premier League. Ποιο είναι, όμως, το στατιστικό παράδοξο για τον ποδοσφαιριστή που έχει δεχθεί το μεγαλύτερο ανάθεμα του αγγλικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια;

Ο Χάρι Μαγκουάιρ αποτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή κεντρικού αμυντικού στην ιστορία της Premier League, καθώς το καλοκαίρι του 2019 μετακόμισε στο Μάντσεστερ για λογαριασμό της Γιουνάιτεντ, με την αγγλική ομάδα να προσφέρει στη Λέστερ το ποσό των 87 εκατομμυρίων ευρώ.

Ένας παίκτης που μέχρι τότε ήταν εκ των καλύτερων αμυντικών του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου, έχει φτάσει τα τελευταία χρόνια να λοιδορείται σε μεγάλο βαθμό τόσο από τους οπαδούς, όσο και από την ίδια του την ομάδα και τον τρόπο με τον οποίο τον χρησιμοποιεί ο Έρικ Τεν Χαχ.

Οι “χαμηλές πτήσεις” του Άγγλου οδήγησαν τον Ολλανδό προπονητή να τον καθαιρέσει από αρχηγό της ομάδας, με το περιβραχιόνιο να δίνεται στον Μπρούνο Φερνάντες, ενώ πλέον ο Μαγκουάιρ υπολογίζεται πιο πολύ ως λύση ανάγκης, ιδίως μετά τους συχνούς τραυματισμούς του βασικού κεντρικού αμυντικού διδύμου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βαράν και Λισάντρο Μαρτίνες.

Παρότι ο Άγγλος διεθνής δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες του συλλόγου, έχει το στατιστικό παράδοξο τού να μη γνωρίζει την ήττα τον τελευταίο έναν χρόνο, κάθε φόρα που αγωνίζεται με τη φανέλα των “Κόκκινων Διαβόλων”.

Από τις 22 Οκτωβρίου 2022, ο Μαγκουάιρ έχει 16 συμμετοχές με τη Μάντσεστερ, μετρώντας 15 νίκες και μόλις 1 ισοπαλία, με την ομάδα του να δέχεται 0,7 γκολ ανά παιχνίδι, ενώ το ποσοστό νίκης είναι στο εκπληκτικό 94%.

Στον αντίποδα, όταν δεν αγωνίζεται, το σύνολο του Τεν Χαχ έχει 22 νίκες, 7 ισοπαλίες και 13 ήττες, δεχόμενη σχεδόν διπλάσιο αριθμών τερμάτων (1,3 ανά 90λεπτο), με το ποσοστό νικών να υπολογίζεται στο 54%. Όπως προκύπτει από τα αντικειμενικά νούμερα, το ανάθεμα προς τον Χάρι Μαγκουάιρ είναι στα όρια της εμπάθειας από τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό