19.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Το πρόγραμμα που λύνει το πρόβλημα του νερού στην Κασσάνδρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Το ολιστικό σχέδιο διαχείρισης των υδάτων για τον Δήμο Κασσάνδρας, το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα «Περιβάλλον & Κλιματική Αλλαγή» του ΕΣΠΑ 2021-2027, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ, παρουσιάστηκε χθες σε ημερίδα στην Κρυοπηγή. Η Κασσάνδρα είναι μία από τις τέσσερις περιοχές παρέμβασης του συγκεκριμένου πρότυπου ολιστικού προγράμματος, μαζί με τον Υγρότοπο της Αλεξανδρούπολης στον Έβρο, τον Κορινθιακό και Σαρωνικό Κόλπο, και το Ρέθυμνο.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρεμβάσεις που σχετίζονται με την παροχή πόσιμου ύδατος για όλους, τη βιώσιμη διαχείριση των αστικών λυμάτων, τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υποδομών πόσιμου ύδατος και λυμάτων, την ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών με την ταυτόχρονη μείωση του κόστους λειτουργίας και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Στην Κασσάνδρα, της οποίας το καλοκαίρι ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται ραγδαία τους θερινούς μήνες, καθώς από τους περίπου 16.000 κατοίκους ξεπερνάει ημερησίως τους 120.000 επισκέπτες, οι δράσεις θα επικεντρωθούν στο βορειοανατολικό μέτωπο. Οι οικισμοί Πολύχρονο-Χανιώτη-Πευκοχώρι, μια έκταση άνω των 30 τετραγωνικών χιλιομέτρων, αποτελούν την πιο τουριστική περιοχή του Νομού Χαλκιδικής.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Δημήτρης Σκάλκος, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΑ του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Γιώργος Ζερβός, και η Δήμαρχος Κασσάνδρας, κα. Αναστασία Χαλκιά. Επίσης, στην αρχή απηύθυνε χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Νικόλαος Παπαθανάσης, ενώ στο τέλος ο Δρ. Πολιτικός Μηχανικός-μελετητής, κ. Δημήτρης Καραμπατάκης, παρουσίασε τις τεχνικές λεπτομέρειες του έργου. Ακόμη, συμμετείχε και η κα. Λουμπομίλα Ποπόβα, εκπρόσωπος του JASPERS, του Οργανισμού που θα παρέχει τεχνική βοήθεια στον Δήμο Κασσάνδρας και στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγραμμάτων «Περιβάλλον & Κλιματική Αλλαγή» και «Πολιτική Προστασία».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό