17.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Το ναρκωτικό που έκανε τους τρομοκράτες «φονικές μηχανές»

Ειδήσεις Ελλάδα

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την προετοιμασία που είχαν κάνει οι τζιχαντιστές λίγο πριν σκοτώσουν εν ψυχρώ 147 ανθρώπους σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα πριν από δυο εβδομάδες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της The Sun, οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους μετατράπηκαν σε «δολοφονικές μηχανές» ναρκώνοντας τους εαυτούς τους πριν από τη σφαγή της Μόσχας.

Η ουσία που κατανάλωσαν ήταν η φαινετυλίνη, γνωστή ως «χημικό θάρρος» που είναι αγαπημένη ουσία της τρομοκρατικής οργάνωσης. Οι επιδράσεις που έχει στον ανθρώπινο οργανισμό είναι να απενεργοποιεί τον φόβο, επιτρέποντας στους μαχητές του να σκοτώνουν χωρίς καμία ανησυχία.

Όπως ανέφεραν οι Ρώσοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, οι εξετάσεις αίματος έδειξαν ίχνη της ψυχοτρόπου ουσίας. Μάλιστα, τονίζεται ότι το εν λόγω ναρκωτικό φαίνεται να είχε χρησιμοποιηθεί και από τα μέλη της Χαμάς π[ριν επιτεθούν στο φεστιβάλ μουσικής την 7η Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

Τι είναι η φαινετυλίνη

Η φαινετυλίνη είναι ένα συνφάρμακο αμφεταμίνης και θεοφυλλίνης και προφάρμακο και για τα δύο. Οι μαχητές του ISIS είναι γνωστό ότι καταναλώνουν το ναρκωτικό για να παραμείνουν σε εγρήγορση στη μάχη.

Το φάρμακο έγινε ευρύτερα γνωστό 1961 και χρησιμοποιήθηκε για περίπου 25 χρόνια ως ηπιότερη εναλλακτική λύση στις αμφεταμίνες. Χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία παιδιών με ΔΕΠΥ και, λιγότερο συχνά, για ναρκοληψία και κατάθλιψη. Σε αντίθεση με τις αμφεταμίνες, δεν αυξάνει την αρτηριακή πίεση του ασθενούς – που σημαίνει ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ατόμων με καρδιαγγειακές παθήσεις.

Ωστόσο, είναι εξαιρετικά εθιστικό – και κρίθηκε παράνομο στις περισσότερες χώρες το 1986. Κρατάει τους χρήστες ξύπνιους για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ενώ τους κάνει να νιώθουν δραστήριοι και χαρούμενοι. Ο εθισμός είναι διάχυτος στις τάξεις του ISIS στη Συρία, σύμφωνα με έρευνα της Σαουδικής Φαρμακευτικής Εταιρείας για το «φάρμακο της τζιχάντ».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό