21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το νέο Lexus GX είναι θηριώδες

Ειδήσεις Ελλάδα

H Lexus παρουσίασε το καινούργιο κορυφαίο SUV της το GX, που όπως είναι αναμενόμενο δεν θα διατίθεται κανονικά στη Γηραία Ήπειρο παρά μόνο σε κάποιες επιλεγμένες αγορές της Ανατολικής Ευρώπης.
Η βάση του νέου GX είναι το καινούργιο πλαίσιο GA-F, ενώ από πλευράς εμφάνισης GX ακολουθεί την παραδοσιακή για SUV συνταγή. Αυτή με τις ευθείες γραμμές και τα τονισμένα φτερά, ενώ το off road look είναι ακόμα πιο έντονο στην έκδοση Overtrail.

H οποία μπορεί να εξοπλιστεί προαιρετικά και με διαφοροποιημένους προφυλακτήρες προκειμένου να μεγαλώσουν και άλλο οι γωνίες προσέγγισης και διαφυγής.

Το μήκος και το πλάτος του νέου GX έχουν αυξηθεί σε σχέση με τον προκάτοχό το, ενώ το ύψος του έχει μειωθεί προκειμένου να γίνει λίγο πιο δυναμικό.
Στο εσωτερικό η διαμόρφωση είναι πενταθέσια ή εξαθέσια και με τα πίσω καθίσματα διπλωμένα χαρά ακόμα και ποδήλατο mountain 29 ιντσών. Οπτικά κυριαρχεί η οθόνη των 14 ιντσών του συστήματος infotainment, ενώ τα πάντα είναι μεγάλα -για παράδειγμα στο ντουλαπάκι της κονσόλας υπάρχει χώρος για… 4 μπουκάλια.

Για την εργονομία οι Ιάπωνες εφάρμοσαν τη φιλοσοφία Tazuna, με αποτέλεσμα ο οδηγός να έχει πρόσβαση σε όλα τα βασικά χειριστήρια με μικρές μόνο κινήσεις των χεριών ή των ματιών.
Ο κινητήρας είναι ένας καινούργιο V6 των 3.500 κυβικών με δύο turbo που με 354 ίππους και 650 Nm είναι πολύ πιο ισχυρός από τον V8 που αντικαθιστά. Το κιβώτιο είναι ένα καινούργιο 10 σχέσεων, ενώ στάνταρ είναι και η τετρακίνηση.

Ενδιαφέρονται στοιχεία για το Lexus GX είναι η δυνατότητα ρυμούλκησης 3,5 τόνων αλλά και η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση που βελτιώνει την άνεση στις σκληρές εκτός δρόμου διαδρομές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό