15 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το νέο “τέρας” της Bentley για το Pikes Peak είναι έτοιμο για νέο ρεκόρ

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην φετινή ανάβαση του Pikes Peak, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 27 Ιουνίου, η Bentley θα συμμετάσχει με την Continental GT3 Pikes Peak, με την βρετανική εταιρία να στοχεύει να σημειώσει ένα νέο ρεκόρ στη κατηγορία Time Attack 1. Αν τα καταφέρει, η Bentley θα ολοκληρώσει το triple crown του Pikes Peak, μιας και 2018 η Bentayga έγινε το ταχύτερο SUV, ενώ το 2019 η βρετανική εταιρία κατάφερε να σημειώσει νέο ρεκόρ μοντέλου παραγωγής στο Pikes Peak, με μια κατάλληλα τροποποιημένη Continental GT.

Η Continental GT3 Pikes Peak είναι ότι πιο ακραίο έχει δημιουργήσει μέχρι σήμερα η Bentley και έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την ομάδα Fastr. Για να καταφέρει η Continental GT3 Pikes Peak να πετύχει νέο ρεκόρ χρειάζεται κατά την ανάβαση να έχει μέση ταχύτητα μεγαλύτερη των 125 χλμ/ώρα.
Το αυτοκίνητο θα καταναλώνει ανανεώσιμα αγωνιστικά καύσιμα, 98 οκτανίων (RON), τα οποία προσφέρουν 85% μειωμένα καυσαέρια υπεύθυνα για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Για τον λόγο αυτό, ο 4,0-λίτρων twin-turbo V8 κινητήρας έχει αναβαθμιστεί καταλλήλως για να αποδίδει το μέγιστο, με την απόδοση του να αγγίζει τα 750 άλογα και 1.000 Nm ροπή, στο ύψος της στάθμης της θάλασσας.

Επιπλέον, ο κινητήρας διαθέτει νέα έμβολα και μπιέλες, καθώς και μια ενισχυμένη και παχύτερη carbon πολλαπλή εισαγωγής για να λειτουργεί σε υψηλότερη πίεση. H εξάτμιση είναι της Akrapovic και είναι κατασκευασμένη από Inconel, προϊόν 3D εκτυπωτή. Η εξάτμιση έχει πολύ μικρό μήκος, με τις απολήξεις να βγαίνουν πίσω από τους μπροστινούς τροχούς.
Η Bentley έχει επίσης αναπτύξει και τοποθετήσει ένα δευτερεύον σύστημα ψύξης στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, με εισόδους αέρα που αντικαθιστούν τα πίσω παράθυρα, διοχετεύοντας τον αέρα στα ψυγεία. Στη συνέχεια, ο καυτός αέρας εξέρχεται μέσω αγωγών στο κάλυμμα του χώρου αποσκευών.

Κλείνοντας, υπάρχουν οι ακραίες αεροδυναμικές τροποποιήσεις. Η νέα Continental GT3 Pikes Peak αποδίδει 30% περισσότερη κάθετη δύναμη στην επιφάνεια της θάλασσας χάρη στο νέο κιτ, διατηρώντας ταυτόχρονα την αεροδυναμική ισορροπία ανάμεσα στον εμπρός και πίσω άξονα.

Η πίσω αεροτομή είναι η μεγαλύτερη πτέρυγα που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε Bentley και συνδυάζεται με έναν εξίσου εντυπωσιακό διαχύτη. Στο εμπρός μέρος, υπάρχει splitter δύο επιπέδων που πλαισιώνεται από ξεχωριστά dive planes.
Οδηγός του αυτοκινήτου θα είναι ο Rhys Millen, ο άνθρωπος που οδήγησε τόσο την Bentayga, όσο και την Continental GT κατά την επίτευξη των σχετικών ρεκόρ το 2018 και το 2019.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό