18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το νέο ΜINI Cooper έχει νέο infotainment και ειδικούς ήχους στις ηλεκτρικές εκδόσεις του

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Mini συνεχίζει να αποκαλύπτει λεπτομέρειες για το νέο Cooper και σήμερα η εταιρία έκανε γνωστές λεπτομέρειες για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, αλλά και για τους ήχους που παράγουν οι ηλεκτρικές εκδόσεις του.
Ξεκινώντας από το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Όλες οι πληροφορίες προβάλλονται σε μια νέα κυκλική OLED οθόνη αφής που βρίσκεται στη μέση του ταμπλό και έχει διάμετρο 9,44 ίντσες (24 εκατοστά).

Είναι η πρώτη οθόνη αυτού του μεγέθους της βιομηχανίας που διαθέτει τεχνολογία OLED και θα βρίσκεται σε όλα τα μελλοντικά μοντέλα της Mini που θα χρησιμοποιούν το λογισμικό Mini Operating System 9, που όπως και το BMW iDrive 9, βασίζεται στο Android Open Source Project (AOSP).

Το σύστημα πλοήγησης βασίζεται σε cloud και παρέχει βελτιστοποιημένο σχεδιασμό διαδρομής για τις ηλεκτρικές εκδόσεις του νέου Mini Cooper. Τρισδιάστατοι χάρτες και προβολή τεχνητής νοημοσύνης είναι μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά που διαθέτει, με την οθόνη να παρέχει επίσης πρόσβαση στις λεγόμενες λειτουργίες Mini Experience – Core, Green και Go-Kart, καθεμία από τις οποίες έχει τη δική της συγκεκριμένη σχεδίαση διεπαφής και πρόσθετα εφέ φωτισμού και ήχου.

Η φράση “Hey Mini” ενεργοποιεί τον νέο έξυπνο φωνητικό βοηθό της εταιρείας που ονομάζεται Spike . Παρέχει γρήγορο και εύκολο έλεγχο λειτουργιών για το σύστημα πλοήγησης, για το τηλέφωνο, για το ραδιόφωνο και για τον έλεγχο της θερμοκρασίας του κλιματισμού.

Η προαιρετική συνδεσιμότητα 5G διασφαλίζει ότι η νέα διεπαφή μπορεί να ενημερώνεται γρήγορα μέσω over-the-air ενημερώσεων, κάτι που θα συμβαίνει πολλές φορές το χρόνο. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, η συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας παρέχει πρόσβαση στο Mini Connected Store όπου μπορούν να ληφθούν διάφορες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των παιχνιδιών AirConsole, των εφαρμογών ροής βίντεο, του Spotify και άλλων.

Σε ότι αφορά τον ήχο που παράγουν οι ηλεκτρικές εκδόσεις του νέου Cooper, η Mini υπόσχεται “αδιαμφισβήτητο ήχο” που περιλαμβάνει νέους ήχους οδήγησης στην καμπίνα, διαφορετικό ήχο από το εξωτερικό, διαφορετικές ειδοποιήσεις για τις διαφορετικές λειτουργίες εμπειρίας και 30 νέα ηχητικά σήματα με λειτουργίες πληροφοριών και προειδοποίησης.

Το εσωτερικό του νέου Mini Cooper

Το νέο Mini Cooper θα είναι διαθέσιμο σε δύο αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, με 184 και 218 άλογα, ενώ φημολογείται πως θα υπάρχει και μια ισχυρότερη JWC έκδοση με 250 άλογα.

Θα υπάρχουν δύο διαθέσιμες μπαταρίες, 40,7 kWh και 54,2 kWh, που προσφέρουν αυτονομία μεταξύ 300 – 400 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP. Το μήκος του νέου MINI Cooper ανέρχεται στα 3,8 μέτρα.

Το νέο Cooper βασίζεται στην FAAR πλατφόρμα της BMW που χρησιμοποιούν τα 1-Series, 2-Series Active Tourer, X1 και X2, με την 4η γενιά του μοντέλου να είναι μικρότερη σε μέγεθος και να προσφέρεται επίσης τόσο με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, όσο και ως plug-in υβριδικό.

Το νέο Cooper θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της BMW στη Λειψία από τον Νοέμβριο του 2023, μαζί με το νέο Countryman.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό