23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου MINI Cooper

Ειδήσεις Ελλάδα

Το εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη γιορτάζει την έναρξη παραγωγής του νέου MINI Cooper  πέμπτης γενιάς.

Οι συνεργάτες του εργοστασίου της MINI στην Οξφόρδη συναντήθηκαν με την επικεφαλής της μάρκας, Stefanie Wurst, σε ειδική εκδήλωση, κατά την οποία το πρώτο τρίθυρο μοντέλο βγήκε από τη γραμμή παραγωγής με τον Charlie Cooper στη θέση του οδηγού. Πρόκειται για τον εγγονό του θρυλικού John Cooper, η κληρονομιά του οποίου ενέπνευσε την υιοθέτηση της ονομασίας Cooper.

Σχολιάζοντας την έναρξη της παραγωγής, η Stefanie Wurst, επικεφαλής της μάρκας MINI, δήλωσε: «Αυτό το ορόσημο υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας στις ρίζες μας, ενώ μας ωθεί σε ένα δυναμικό μέλλον της οδήγησης. Το εργοστάσιο της Οξφόρδης είναι η καρδιά της μάρκας MINI και σήμερα, καθώς γινόμαστε μάρτυρες της έναρξης αυτού του νέου κεφαλαίου, ανανεώνουμε την δέσμευσή μας στην αριστοτεχνία και τη συγκίνηση της αυτοκίνησης».

Ο Dr. Markus Grüneisl, επικεφαλής των εργοστασίων σε Οξφόρδη και Swindon, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε το νέο MINI Cooper στις γραμμές μας τόσο στην Οξφόρδη όσο και στο Swindon. Το νέο MINI Cooper είναι ένα τρομερά σημαντικό αυτοκίνητο για την ομάδα μας και την κατασκευαστική βιομηχανία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είμαστε περήφανοι που παράγουμε αυτό το εμβληματικό αυτοκίνητο, το οποίο αγαπήθηκε σε όλο τον κόσμο».

Το νέο MINI Cooper είναι η τελευταία γενιά του μοντέλου που κατασκευάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις τρεις μονάδες παραγωγής του BMW Group στην Αγγλία να συμβάλλουν στην παραγωγή: Το εργοστάσιο του BMW Group στο Swindon παράγει τα πρεσαριστά τμήματα του αμαξώματος και τα επιμέρους συστήματα, ενώ οι τελευταίοι εξαιρετικά αποδοτικοί τρικύλινδροι και τετρακύλινδροι βενζινοκινητήρες κατασκευάζονται στο BMW Group Hams Hall στο North Warwickshire. Τέλος, αυτά ενώνονται στο εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη, όπου πραγματοποιείται η παραγωγή των εξωτερικών μερών του αμαξώματος, η βαφή και η τελική συναρμολόγηση.

Από τότε που λανσαρίστηκε το πρώτο σύγχρονο MINI το 2001, πάνω από 4,4 εκατομμύρια αντίτυπά του έχουν παραχθεί στη Μ. Βρετανία – συμπεριλαμβανομένων 150.000 μονάδων του MINI Electric που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2019 και 2023.Το νέο MINI Cooper, που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, έρχεται ως το τρίτο μέλος της νέας οικογένειας MINI, μετά το MINI Cooper Electric και το νέο MINI Countryman. Διατίθεται σε δύο παραλλαγές: το MINI Cooper C και το ενισχυμένων επιδόσεων MINI Cooper S. Το πιο πρόσφατο τρίθυρο μοντέλο της MINI συνδυάζει τις παραδοσιακές αξίες της μάρκας με την καινοτόμο, προσανατολισμένη στο μέλλον τεχνολογία του.

Η εξωτερική σιλουέτα του μοντέλου διαθέτει καθαρές επιφάνειες, μικρούς προβόλους και κοντό καπό, το οποίο σε συνδυασμό με το μακρύ μεταξόνιο, εξασφαλίζει τις τυπικές αναλογίες MINI. Στο εσωτερικό, κυριαρχεί μία μινιμαλιστική αισθητική, με ολόκληρο το cockpit να εστιάζει σε τρία μόνο στοιχεία: την επαναστατική στρογγυλή οθόνη OLED, το νέο τιμόνι Vescin και τη μπάρα διακοπτών. Η τιμή του MINI Cooper θα ξεκινά από 22.300 λίρες Αγγλίας (προτεινόμενη τιμή λιανικής) με τις πρώτες παραδόσεις σε πελάτες να πραγματοποιούνται την άνοιξη του 2024.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό