23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το νέο και σημαντικά βελτιωμένο ChatGPT αναμένεται το καλοκαίρι

Ειδήσεις Ελλάδα

Η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του ChatGPT μπορεί να βρίσκεται μπροστά μας. Αυτό δήλωσε ο CEO του OpenAI, Sam Altman, κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου podcast, όταν ρωτήθηκε για την έλευση του GPT-5. Ο Altman ισχυρίστηκε ότι δεν έχει ιδέα πότε θα κυκλοφορήσει το GPT-5 ή αν θα ονομάζεται έτσι. Υποστήριξε ότι ο OpenAI έχει άλλα πράγματα να λανσάρει και να βελτιώσει πριν έρθει η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του ChatGPT.

Ωστόσο, μια νέα αναφορά προβλέπει ένα συγκεκριμένο παράθυρο κυκλοφορίας για το GPT-5. Ο OpenAI αναμένεται να το κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι, αφού ολοκληρώσει τον τελικό γύρο των εσωτερικών δοκιμών. Αυτό συμβαίνει σύμφωνα με ανώνυμα στελέχη που είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν το νέο μοντέλο και οι οποίοι ανώνυμα περιέγραψαν λεπτομερώς ορισμένες από τις βελτιώσεις του.

Δύο πηγές που φέρεται να εξασφάλισαν το GPT-5 για δοκιμές ενημέρωσαν την ιστοσελίδα Business Insider για την επικείμενη άφιξη του GPT-5. Δεν έχουμε ημερομηνία κυκλοφορίας και τίποτα δεν είναι επιβεβαιωμένο. Αυτή η εκτίμηση για τα μέσα του 2024 μπορεί ακόμα να αποδειχθεί ανακριβής, αν ο OpenAI δεν είναι έτοιμος να αναπτύξει την αναβάθμιση.

Παρόλα αυτά, οι λεπτομέρειες που διέρρευσαν για το GPT-5 ακούγονται πολλά υποσχόμενες. Σύμφωνα με ένα από τα ανώνυμα στελέχη που έχουν δοκιμάσει το GPT-5, το νέο γλωσσικό μοντέλο είναι “πραγματικά καλό” και “ουσιαστικά καλύτερο” από τις τρέχουσες εκδόσεις του ChatGPT. Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι ο OpenAI πρόκειται να προσδώσει στο GPT-5 νέες δυνατότητες. Για παράδειγμα, το GPT-5 ενδέχεται να είναι σε θέση να εκκινεί πράκτορες Τεχνητής Νοημοσύνης για την αυτόματη εκτέλεση ορισμένων εργασιών. Αυτοί οι AI agents αναπτύσσονται επίσης από το OpenAI, και αυτή η νέα δυνατότητα θα ήταν μια αρκετά μεγάλη υπόθεση.

Αν η αναφορά είναι ακριβής, ο OpenAI εξακολουθεί να εκπαιδεύει το GPT-5. Θα ακολουθήσουν εσωτερικές δοκιμές “red teaming”, ώστε να μπορέσει να εξαλείψει πιθανά προβλήματα πριν διαθέσει ευρύτερα το μοντέλο ChatGPT επόμενης γενιάς. Ωστόσο, αν αυτά τα στελέχη έχουν δίκιο και είχαν πρόσβαση στον διάδοχο του GPT-4, αυτό σημαίνει ότι ο OpenAI έχει ήδη ολοκληρώσει έναν σημαντικό γύρο εκπαίδευσης.

Ο OpenAI πιέζεται να λανσάρει φέτος νέα προϊόντα παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης, ιδίως ενημερώσεις του ChatGPT. Η Google παρουσίασε το Gemini 1.5 πριν από μερικές εβδομάδες και η Anthropic κυκλοφόρησε το Claude 3.0. Επίσης, η Microsoft μόλις έφερε custom Copilots στην εμπειρία Copilot. Η τελευταία είναι συνεργάτης του OpenAI, αλλά το Copilot εξακολουθεί να ανταγωνίζεται το ChatGPT.

Πέρα από τις φήμες, ο OpenAI επιβεβαίωσε πριν από λίγες ημέρες ότι η υπηρεσία text-to Sora θα τεθεί σε δημόσια κυκλοφορία αργότερα φέτος. Αυτή θα μπορούσε να είναι μία από τις κυκλοφορίες που υποσχέθηκε ο Altman.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό